Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svagare intresse än väntat för Apples nya Iphone Xs

Foto: KARL MONDON / ZUMAPRESS.COM/IBL ZUMA PRESS

Av de nyligen presenterade Appleprodukter som i fredags blev tillgängliga för förhandsorder ser siffrorna hittills lovande ut för nya klockan Apple Watch 4.

Däremot ser det svagare ut för den nya toppmodellen av Iphone, Xs.

Det skriver KGI:s Apple-analytiker Ming-Chi Kuo, som ofta haft rätt i sina förutsägelser om Apples produkter, i ett analysbrev som sajten Macrumors tagit del av.

Förhandsorder på Apple Watch 4 har enligt Kuo varit "bättre än väntat" och analytikern räknar med att Apples klockor kommer att sälja i 18 miljoner exemplar i år, där 50-55 procent av försäljningen utgörs av version 4.

 

 

Förhandsorder på Iphone Xs har däremot varit "lägre än väntat". Enligt Kuo kan detta bero på att många kunder valt den större modellen Iphone Xs Max, eller på att de i stället väntar på den billigare modellen Xr.

Ming-Chi Kuo har därför ändrat sin prognos för Iphone Xs. Han räknar nu med att modellen endast kommer att stå för mellan 10 och 15 procent av försäljningen av Iphones som lanseras i år, ned från den tidigare prognosen på 15–20 procent.

Vad gäller Iphone Xr, som blir möjlig att förhandsbeställa den 19 oktober, är analytikern positiv då modellen är billigare än Xs-modellerna. Kuo räknar nu med att modellen kommer att svara för 55–60 procent av försäljningen av de Iphones som lanseras i år, en ökning av hans tidigare estimat 50–55 procent.

 

Annons: