Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Spotify: Vi ska inte börsnoteras

Martin Lorentzon, en av musiktjänsten Spotifys grundare.
Foto: / EXP ANNA-KARIN NILSSON

Ryktet har varit i spinn en tid – att den svenska musiktjänsten Spotify ska börsintroduceras.

Men nu kommer svar på tal: 

- Vi har inte kommit någon vart alls och det finns inga planer på det, även om media tycker det är väldigt roligt att skriva om det, säger grundaren Martin Lorentzon till Sveriges Radios Ekot. 

Under lång tid har det gått rykten om att Spotify är på väg in på New York-börsen. Financial Times och Bloomberg News har uppgett att bolaget har kontakt med investmentbankerna Goldman Sachs och Morgan Stanley. Dessa skulle, enligt nyhetsförmedlingen, finnas med i bilden som  som rådgivare inför en notering på New York börsen.

Men nu dementerar grundaren Martin Lorentzon alla de ryktena i en intervju med Ekot. 

– Vi har inte kommit någon vart alls och det finns inga planer på det, även om medier tycker det är väldigt roligt att skriva om det. Men det är ju medier - man får väl ta dem med en nypa salt. Jag säger inte att det är fake news, men hälften av det som medier skriver brukar stämma och hälften brukar inte stämma.

Spotify slog ner som en bomb när den tjänsten startade – i dag har musiktjänsten över 50 miljoner betalande användare. Men det verkar inte stanna där. Fler användare ansluter sig hela tiden. Ändå har bolaget – ända sedan starten – visat på minussiffror. 

Miljardförluster för bolaget

Under de senaste åren handlar det om förluster – i miljardklassen.

Andra uppgifter som cirkulerar är att Spotify skulle ha tagit ett lån på drygt 8 miljarder kronor – men det vill Martin Lorentzon inte kommentera. Han säger samtidigt att det är oklart om det kommer att komma in några nya storägare i bolaget:

– Det vet jag inte, det återstår att se. Det är sådana diskussioner som vi har nu.

Ekot: Kan det komma in någon utifrån med nytt kapital, är det så ni resonerar?

– Vi behöver inga pengar, vi har redan tillräckligt med pengar och vi letar inte efter mer och någon börsintroduktion finns inte på tapeten fortsätter Lorentzon.

Under fredagseftermiddagen ville Spotify klargöra att Martin Lorentzon visserligen är medgrundare och styrelseledamot i Spotify – men inte officiell talesperson för bolaget: ”Spotify utvärderar olika alternativ framåt. Börsnotering är ett sådant möjligt alternativt men inga beslut är fattade” enligt uttalande från Spotify.
Tack på förhand,Fredrik Westin

Annons: