Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Spotify köper stjärnans podcast – för en miljard

Joe Rogan.
Foto: Youtube
Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY NETWORK/SIPA USA SIPA USA
Daniel Ek.
Foto: JOHAN JEPPSSON / IBL

Den omåttligt populäre podcastmakaren Joe Rogan, även känd som kommentator inom kampsporten UFC:s kretsar och som komiker, har ingått ett avtal med Spotify värt omkring 100 miljoner dollar – runt en miljard kronor.

Avtalet innebär exklusiv distribution av podcasten The Joe Rogan Experience, skriver Dow Jones.

Joe Rogans show, som i nuläget är en av Youtubes mest besökta, kommer finnas tillgängligt hos Spotify och en rad andra plattformar från och med september innan exklusivitetsavtalet för både video och ljud träder i kraft i slutet av året.

Podcastmakaren har yttrat sig på sociala medier och skriver där att showen inte kommer ändra form eller färg, utan att avtalet endast gäller licensiering av distributionen. Klipp från showen kommer fortsatt finnas till hands på Youtube, men hela program endast hos Spotify.

Spelat in 2 380 avsnitt

Joe Rogans kanal har över 8,4 miljoner följare och 2,1 miljarder spelningar. Totalt har 2 380 avsnitt spelats in under de senaste elva åren.

Avtalet med Joe Rogan följer en strategisk satsning från Spotify mot att ta andelar av podcastmarknaden.

Avtalet blev känt under pågående USA-handel på tisdagen och Spotify stängde drygt 8 procent upp till 175 dollar, en nivå som inte noterats sedan hösten 2018.

Missa inte heller: