Spotify, med grundaren Daniel Ek, väntas ett börsvärde på cirka 130 miljarder kronor vid en börsnotering. Vilket skulle innebära den största börsnoteringen av ett svenskt bolag sedan millennieskiftet. Foto: PELLE T NILSSON / STELLA PICTURES - PELLE T NILSSONSpotify, med grundaren Daniel Ek, väntas ett börsvärde på cirka 130 miljarder kronor vid en börsnotering. Vilket skulle innebära den största börsnoteringen av ett svenskt bolag sedan millennieskiftet. Foto: PELLE T NILSSON / STELLA PICTURES - PELLE T NILSSON
Spotify, med grundaren Daniel Ek, väntas ett börsvärde på cirka 130 miljarder kronor vid en börsnotering. Vilket skulle innebära den största börsnoteringen av ett svenskt bolag sedan millennieskiftet. Foto: PELLE T NILSSON / STELLA PICTURES - PELLE T NILSSON
En direktnotering skulle innebära att Spotify erbjuder existerande aktier, framför nyemission. Foto: / TT NYHETSBYRÅNEn direktnotering skulle innebära att Spotify erbjuder existerande aktier, framför nyemission. Foto: / TT NYHETSBYRÅN
En direktnotering skulle innebära att Spotify erbjuder existerande aktier, framför nyemission. Foto: / TT NYHETSBYRÅN

Spotify ansöker om börsnotering

Publicerad

Musiktjänsten Spotify tar sikte på direktnotering enligt hemliga källor till sajten Axios. 

I december ansökte streamingjätten om börsnotering.

I slutet av december lämnade den svenska musikströmningssajten Spotify i hemlighet in en ansökan om börsnotering hos den amerikanska finansinspektionen SEC - rapporterar Axios

Enligt sajtens anonyma källor tyder uppgifterna på att Spotify siktar på en direktnotering under 2018 första kvartal. 

Det som eventuellt äventyrar en börsnotering inom årets första kvartal är gårdagens nya uppgifter om att Spotify stäms av en amerikansk musikförläggare på 1,6 miljarder dollar.

Existerande aktier

LÄS MER: Spotify stäms på miljarder – ska sakna rätt till låtar 

En direktnotering skulle innebära att de som går in i Spotify erbjuds existerande aktier, inte en nyemission som erbjuds i vanliga fall.

Spotify har valt att inte kommentera Axios uppgifter.

Enligt Di digital försökte Nasdaq locka Spotify till dubbellistning i Stockholm och New York under hösten - men fick nobben av streamingjätten. I stället valde Spotify New York Stock Exhange, NYSE. Där väntas musikjätten ett börsvärde på cirka 130 miljarder kronor.

Relaterade ämnen
Moa Lindstedt

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Annons:
Till Dina Pengars startsida

Mest läst i dag

Börsen i dag
Annons:
Annons:
Annons:
Räntekartan
Vinnare och förlorare
Valutakollen