Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Skokedjans drag – satsar på helt obemannad butik

Di TV ger dig de bästa analyserna och hetaste aktietipsen.
Så ser butiken ut: Norska skokedjan Kastel öppnar sin första obemannade skobutik.

Med hjälp av ett självbetjäningssystem kan kunden handla skor som skickas direkt hem till dörren utanför ordinarie öppettider. 

– Det är en win-win, säger Anders Malo Dyb, grundare av skokedjan, till Market. 

Den norska skokedjan Kastel har butiker i hela landet. Nu lanserar de sin första obemannade skobutik i centrala Oslo. 

I butiken kommer det att finnas ett självbetjäningssystem med pekskärmar som kunden använder för att välja ut skomodell och storlek.

Skorna kan sedan provas i lugn och ro. Om kunden väljer att köpa skorna görs det i en självbetjäningskassa, därefter skickas skorna direkt hem till kunden. 

Detta gör att shopping kan ske utanför ordinarie öppettider då kunden själv låser upp via ett digitalt låssystem. 

Alla köp bevakas av kameror. 

Gynnar både kund och återförsäljare

Andreas Malo Dyb är grundare av Kastel och han menar att det är en ”win-win situation” då butiken kommer gynna både återförsäljare och kunden. 

– Vi delar lager med alla våra återförsäljare och därmed har kunden större chans att hitta den önskade skomodellen och storleken, säger han till Market.  

En annan fördel är att det inte behövs lika stora lokaler i och med att det inte behövs något lagerutrymme i butiken och det innebär lägre hyror. 

– Dessutom så slipper kunden frakta hem varorna själv, vilket är en allt viktigare aspekt i ett bilfritt centrum, säger Anders Malo Dyb till Market. 

Det digitala självbetjäningssystemet förses av modeplattformen Miinto i samarbete med det svenska bolaget Touchtech, som tillhandahåller digitaliserade helhetslösningar inom detaljhandeln.

Annons: