En Iphone exploderade i en Apple-butik i Zürich på tisdagen Foto: STADTPOLIZEI ZÜRICHEn Iphone exploderade i en Apple-butik i Zürich på tisdagen Foto: STADTPOLIZEI ZÜRICH
En Iphone exploderade i en Apple-butik i Zürich på tisdagen Foto: STADTPOLIZEI ZÜRICH
Butiken utrymdes och sju personer fick uppsöka vård för lindriga skador Foto: STADTPOLIZEI ZÜRICHButiken utrymdes och sju personer fick uppsöka vård för lindriga skador Foto: STADTPOLIZEI ZÜRICH
Butiken utrymdes och sju personer fick uppsöka vård för lindriga skador Foto: STADTPOLIZEI ZÜRICH
Ingen person skadades allvarligt i incidenten. Foto: STADTPOLIZEI ZÜRICHIngen person skadades allvarligt i incidenten. Foto: STADTPOLIZEI ZÜRICH
Ingen person skadades allvarligt i incidenten. Foto: STADTPOLIZEI ZÜRICH

Sju personer fick vård efter Iphone-explosion i Applebutik

Publicerad

En överhettad Iphone orsakade en rejäl blåljusinsats i en Apple-butik i Zürich. 

Iphonen exploderade och ett 50-tal personer evakuerades från butiken. 

Sju personer fick vård för lättare skador. 

Strax efter klockan 10 på tisdagsförmiddagen inträffade en incident med en Iphone i en Apple-butik i Zürich i Schweiz.

En Iphone hade blivit överhettad och telefonen exploderade när en butiksanställd skulle byta batteriet. 

Ett 50-tal kunder och butikspersonal evakuerades från butiken, rapporterar Blick. Räddningstjänst, ambulanser och polis larmades till butiken, men rådiga anställda hade redan släckt telefonen genom att hälla kvartssand över den. 

”Det började ryka lite, vilket ledde till att 50 kunder och anställda var tvungna att lämna butiken temporärt”, skriver polisen i ett uttalande.

 

LÄS MER: Filmen som sätter skräck i alla som har en Iphone

 

Evakuerade butiken 

Den anställde fick lindriga brännskador och ytterligare sex personer fick vård för lindriga skador. 

Ingen person skadades allvarligt i incidenten.Foto: STADTPOLIZEI ZÜRICH

Polisens tekniker har undersökt den skadade telefonen för att se vad som orsakade explosionen. Polisen har släppt bilder från Apple-butiken där man ser hur telefonen är kraftigt brandskadad.  

Polisens tekniker undersöker Iphonen

 

LÄS MER: Gareth, 36, brännskadades grovt när hans Iphone 6 exploderade i fickan

 

Det är inte första gången ett Iphone-batteri blir överhettat. I fjol började ett Iphone-batteri att brinna ombord på ett flygplan på väg från Zürich till Pristina. Viss rökutveckling uppstod och planet blev tvungen att vända tillbaka till Zürich. 

Expressen har tidigare rapporterat om Gareth Clear, 36, från Sydney vars telefon exploderade när han var ute och cyklade. Gareth fick brännskador på låret. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Annons:
Till Dina Pengars startsida

Mest läst i dag

Börsen i dag
Annons:
Annons:
Annons:
Räntekartan
Vinnare och förlorare
Valutakollen