Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Sexföretag erkänner – spelade in intima stunder

Foto: Lovense

Sexföretaget Lovense har erkänt att deras vibrator hemligen har spelat in användares intima stunder med leksaken, rapporterar the Independent. 

Skyller på en "mindre bugg i mjukvaran."

Användare upptäckte inspelningarna då de sparats på deras telefoner. 

Felet uppmärksammades först på sajten Reddit där en användare av vibratorn skrev: 

"Lovense fjärrstyrda vibrator-app (som används för att fjärrstyra sexleksaker gjorda av Lovense) verkar spela in ljud när vibratorn är igångsatt. Jag gick igenom min telefon och hittade en .3gp fil med namnet "tempSoundPlay.3gp" i foldern för appen.
Filen var en hela sex minuter lång inspelning av senaste gången jag använde appen för att kontrollera min vibrator. Appen tillåter för mikrofon- och kameraanvändning men det är en funktion i appen som tillåter användaren att skicka ljudklipp.
Vid absolut inget tillfälle har jag velat att appen spelar in hela stunder när vibratorn används. Jag är inte tillräckligt kunnig inom tech för att veta om filen har skickats till företaget men jag antar nästan det med tanke på deras tidigare historia.
Jag kommer inte längre att använda appens bluetooth-funktion. Vilket är synd för det är bara så man kan fjärrstyra vibratorn." 

Fler har drabbats

Andra Lovense kunder hittade liknande ljudfiler i deras appar. 

Företaget ursäktar felet och skriver via sin Reddit-sida att de förstår kundernas oro. De försäkrade oroliga användare att ingen information eller data har skickats från användarnas telefoner till deras servrar och att ljudfilen bara finns i personernas telefoner. 

Företaget skriver att felet bara drabbar de med iOS telefoner och inte Android. 

Felet ska nu vara åtgärdat.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!