Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Källor: Samsung nära visa telefon med vikbar skärm

Foto: JEON HEON-KYUN / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Samsung planerar att visa en smartphone med vikbar skärm vid bolagets presentationer i London och San Francisco den 20 februari, uppger källor för Wall Street Journal. 

Bolaget har enligt källorna antytt för samarbetspartners att mobilen med vikbar skärm kan komma att lanseras i april. Produkten ska ännu inte ha fått något namn, men "Fold", "Galaxy Fold" eller "Galaxy F" är tänkbara enligt uppgiftslämnarna.

Presentationen väntas annars kretsa kring den nya Galaxy S10, som också väntas visas upp vid eventet. Samsung har tidigare brukat presentera nya mobiler i serien Galaxy S vid telekommässan MWC som hålls i Barcelona i slutet av februari varje år.

Att presentationen hålls före MWC kan enligt Wall Street Journal bero på att rivalen Huawei, numera världens näst största smartphoneproducent, planerar att visa en smartphone med vikbar skärm på Barcelonamässan.

 

Galaxy S9 en besvikelse

Den senaste upplagan av Galaxy S som lanserades i februari i fjol, Galaxy S9, blev försäljningsmässigt en besvikelse för Samsung.

Bolagets totala smartphoneförsäljning minskade under perioden juli-september i fjol med 13 procent enligt Strategy Analytics, medan marknaden som helhet minskade 8 procent.

När det sydkoreanska bolaget i tisdags lade fram oväntat svaga resultatsiffror för fjärde kvartalet hänvisade det bland annat till en tuff marknad för smartphones.

Annons: