Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Så gör du för att få fler följare på TikTok

Så får du fler följare på TikTok.Foto: shutterstock / shutterstock
Populära appen TikTok.Foto: JESSICA HILL / AP TT NYHETSBYRÅN

Har du ett TikTok-konto men känner att du skulle vilja få fler följare men kanske inte riktigt vet hur du ska gå till väga?

Här är de bästa tipsen på hur du ska göra för att få fler följare på TikTok.

Appen TikTok är omåttligt populär och liksom andra kanaler på sociala medier går det även har att skapa sig en stor följarskara.

Men hur ska man gå tillväga om man vill få fler följare? Här nedan följer några knep som man kan använda sig av.

Hur ofta ska jag ladda upp videos på TikTok?

A och O för att få fler följare är att vara aktiv på TikTok och lägga upp videos dagligen. En ny följare vill se nytt innehåll och därför att det bra att försöka lägga upp åtminstone en video om dagen.

Häng med i trender och utmaningar

Många trender och utmaningar får olika hashtags. Ett exempel var utmaningen #unmakeupchallenge som gick ut på att göra en video där man tvättar bort sitt smink. 

Många klickar in sig på utmaningarnas eller trendernas hashtags vilket för att hitta fler videos. Om du då använder hashtaggen kommer även din video dyka upp i flödet och på så vis kan du locka till dig fler följare.

Gör eget originellt innehåll

Även om det är bra att haka på trender så är det bra att också göra eget innehåll – alltså inte bara följa trender som någon annan skapat. Prova till exempel att sätta din egen prägel på en trend i stället för att exakt samma sak som någon annan.

Gör duetter med andra på TikTok

Funktionen att göra duetter med andra konton på TikTok är ett väldigt bra sätt för att sprida ditt och kanske även en kompis konto.

Genom att andra gör duetter med dina videor ökar chansen att du når ut till fler som sedan kanske börjar följa även dig. 

Följ andra och interagera med följarna

Liksom många andra sociala medie-plattformar är det viktigt att du visar uppskattning gentemot dina följare.

Vill du att andra ska följa dig måste du även följa andra och även interagera med dina följare genom att till exempel svara på kommentarer.

Hur hamnar man på ”For you” på TikTok?

TikToks sida ”For you” fungerar lite som en första sida. Här kan du upptäcka andra konton att följa och andra kan givetvis också upptäckta ditt konto.

Att hamna på ”For you” är ett bra sätt att nå ut till fler och på så sätt få fler följare. Dessvärre finns inget riktigt konkret sätt att hamna på ”For you”, men det man kan göra är att använda sig av hashtaggar som #foryou och #foryoupage. 

Annons: