Apples nya Iphone X visas upp. Foto: MARCIO JOSE SANCHEZ / AP TT NYHETSBYRÅNApples nya Iphone X visas upp. Foto: MARCIO JOSE SANCHEZ / AP TT NYHETSBYRÅN
Apples nya Iphone X visas upp. Foto: MARCIO JOSE SANCHEZ / AP TT NYHETSBYRÅN
Apple visade nya Iphone X på tisdagskvällen. Foto: MARCIO JOSE SANCHEZ / AP TT NYHETSBYRÅNApple visade nya Iphone X på tisdagskvällen. Foto: MARCIO JOSE SANCHEZ / AP TT NYHETSBYRÅN
Apple visade nya Iphone X på tisdagskvällen. Foto: MARCIO JOSE SANCHEZ / AP TT NYHETSBYRÅN

Så bra är Apples nya Iphone X och Iphone 8

Publicerad

Under tisdagen presenterade Apple sina nya Iphone-modeller Iphone 8, Iphone 8 plus och Iphone X. 

Här sätter Febers chefredaktör Roger Åberg getingbetyg på de nya telefonerna. 

Apple Iphone 8 och Apple Iphone 8 plus – testbetyg

Totalt

Kameran

Kameran har precis som i iPhone X fått en uppdatering som gör den bättre än iPhone 7, som redan var bland de bästa i klassen.

Design

Den är klassisk, men alla konkurrenter har levererat telefoner i år med skärmar som går ändå ut i kanterna. Den här känns mest gammal nu. Den nya glasbaksidan är rätt snygg, men det är ännu en sak att ha sönder.

Prestanda

Inget att klaga på här, iPhone 7 var supersnabb och den här ännu snabbare.

Priset

Utan att presentera speciellt mycket nytt på designfronten är det här lite väl dyra telefoner...

 

LÄS MER: Första bilderna på Apple Iphone X och Iphone 8 

Apple Iphone X – testbetyg

Totalt

Kameran

Kameran på iPhone 7 var fantastisk, även om den inte var absolut bäst i klassen. Om den nya slår konkurrenterna på fingrarna återstår att se tills vi fått testa på riktigt, men ingen kommer att bli besviken, det kan vi lova. Till det kommer lite nya funktioner som de nya ljuseffekterna och porträttläget för selfiekameran.

Design

Att bli mindre men ändå större är så klart perfekt. Det är skärmstorleken man vill åt och Apple har äntligen kommit upp samma klass som rivalen Samsung. Känslan av att hålla i en skärm istället för att hålla i en grej med en skärm i är fantastisk. Metallramen runt skärmen känns lyxig och baksidan med glas känns ... ok. Glaset på baksidan är där av tekniska skäl och även om Apple säger att glaset ska vara okrossbart så kommer det så klart att gå sönder. En sak mer att vara rätt om och gömma under ett skal, som nog är ett måste.

Prestanda

Apple har de senaste åren alltid legat steget före här. Redan iPhone 7 var bäst i klassen och iPhone X är ännu snabbare. Prestandan finns där för bland annat Face ID och det finns så att det räcker och blir över.

Hemknapp

Hemknappen har varit fantastisk eftersom alla vet hur de kommer till hemskärmen utan att behöva tänka. Nu försvinner det, men lösningen är faktiskt snabbare än hemknappen. Det är smidigare att komma hem och väldigt mycket snabbare att växla mellan apparna.

Priset

Att denna inte skulle bli billig visste vi och det här är inte en telefon för alla. 11.500 är dyrt, väldigt dyrt, men är inget som kommer att förhindra att den här kommer att säljas i mängder. Rivalen Samsung Note 8 kostar runt 10.000 kronor och säljer som smör i solsken.

 

LÄS MER: Det här vet vi om nya Iphone X 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Annons:
Till Dina Pengars startsida

Mest läst i dag

Börsen i dag
Annons:
Annons:
Annons:
Räntekartan
Vinnare och förlorare
Valutakollen