Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Rykte: Apple Iphone 7 får en böjd skärm

Apple har traditionellt sett brukat presentera sina uppdateringar på sitt årliga event den 7 september – och många förväntar sig därför att det är då vi får se den nya Iphone 7.
Foto: Skärmdump från Youtube
Spänningen är olidlig inför Tim Cooks presentation den 7 september.
Foto: Chris Hondros / ALL OVER PRESS GETTY IMAGES

I takt med att lanseringen av nya Iphone 7 närmar sig ökar även spekulationerna kring Apples nya telefon.

Nu uppger Digitimes att Iphone 7 kan komma med en böjd skärm.

Apple har också väckt liv i ett gammalt Twitterkonto.

Ryktena och teorierna kring Apples nya Iphone 7 har florerat under en längre tid. Nu är det Digitimes som uppger att det kan bli aktuellt med en böjd skärm till Iphone 7.

Det är företaget Mirle Automation som sägs utveckla 3D-glasskärmar till de nya Iphonetelefonerna.

Digitimes uppger att uppgifterna kommer från en kinesisk rapport och Mirle ska ha fått en beställning på skärmarna från Foxconn Technology och Lens Technology, enligt rapporten.

De båda företagen är sedan tidigare leverantörer till Apple.

Mirle har uppgett att man inte ligger bakom rapporten.

Stora förväntningar inför Apple event

Expressens Henrik Ek gjorde en djupdykning i de senaste spekulationerna och teorierna tidigare i veckan.

Enligt de senaste ryktena kommer storleken på Iphone sju vara likvärdig de storlekar som finns ute i dag. Det vill säga en Iphone 7 med 4,7 tum stor display i upplösningen 1334x750, samt en Iphone 7 Plus med 5,5 tum stor display i full hd, 1920x1080.

Designen förväntas inte ändras allt för mycket och det har spekulerats i att Iphone 7 plus kommer att ha två kameror intill varandra.

Inget hörlursuttag i nya Apple Iphone 7?

Ett återkommande diskussionsämne har varit huruvida telefonen kommer att ha ett uttag för hörlurar eller inte och det har pratats om en bluetooth-lösning.

Det sägs även att Apple ska överge 16 GB och satsa på 32 GB som minsta lagringsalternativ samt göra telefonen vattentät.

Apple väcker liv i Twitterkonto

Apples nya utseende på Twitter.

Apple har traditionellt sett presenterat sina nyheter och uppdateringar på sitt årliga event som i år hålls den 7 september - och många förväntar sig därför att det är då vi får se den nya Iphone 7.

På fredagen rapporterar också flera amerikanska medier att Apple väckt liv i Twitterkontot med samma namn som bolaget.

Det verifierade namnet @apple har funnits sedan hösten 2011, hittills helt utan aktivitet. Men nu ser det ut att vara någonting på gång i samband med nästa veckans lanseringsevent. Twitterkontots toppbild har nämligen bytts ut till något som är misstänkt likt den inbjudan Apple skickat ut inför den 7 september.

Annons: