Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Problemen som kan stoppa svenska gravidappen i USA

Se senaste avsnittet av Expressens privatekonomiska magasin ”Dina Pengar”
Elina Berglund, vd och grundare av Natural Cycles.
I Expressen privatekonomiska magasin Dina Pengar intervjuas hon av Jennie Pierrou.
Foto: NISHAT AHMED / AP TT NYHETSBYRÅN

Elina Berglund, vd för omtalade preventivmedels-appen Natural Cycles, känner igen sig i delägarens Isabella Löwengrips berättelse om svårigheterna med en USA-satsning.

– Alla säger att satsningar i USA blir svårare och dyrare än man tror, vilket vi också har insett, säger hon i Expressen TV:s privatekonomiska magasin ”Dina pengar”.

Vi träffar Natural Cycles grundare, Elina Berglund och pratar om satsningen i USA dit hon flyttat med familjen.

Preventivmetoden Natural Cycles har växt lavinartat i Sverige under de senaste åren. Metoden går ut på att användaren mäter sin kroppstemperatur via appen, för att sedan få reda på hur stor chans, eller risk, den har att bli gravid.

Appen ”Natural Cycles” hamnade i mediers fokus när användare i Sverige anklagade den för att leda till oönskade graviditeter. 178 anmälningar ledde till en granskning från Läkemedelsverket.

Stormen reds ut och nyligen godkändes metoden av amerikanska läkemedelsmyndigheten, FDA.

Plötsligt öppnades nya möjligheter.

I somras uppgav företaget att appen hade runt en miljon användare, nu ska man växa i USA.

Har flyttat till New York med familjen

Grundaren Elina Berglund, 35, har flyttat med sin man och två barn till New York för att satsa helhjärtat på den amerikanska marknaden.

Vi fick en pratstund med Elina Berglund under ett kort hembesök i Sverige.

Att jobba i USA är väldigt annorlunda mot Sverige, menar hon. Hårdare konkurrens och vassare armbågar, och en helt annan syn på preventivmedel.

– Det är tråkigt med Trump-administrationen som försöker dra tillbaka kvinnors hälsa snarare än framåt, säger Elina Berglund.

I programmet berättar hon även om hur det är att jobba nära sin man Raoul Scherwitzl, hur paret familjepusslar – och så ger hon sina bästa tips till unga entreprenörer.

 

Mer i kvällens program:

Säljtider: Mäklaren Emma Holst vet vilka rum du ska satsa på att styla inför visningen.

Mäklarens tips: Så fixar du kök och badrum inför försäljning

Brexit närmar sig: Anna-Lena Heinänen, Tullverket, berättar hur du som konsument undviker fällorna när du shoppar på brittiska sajter.

Anna-Lena Heinänen, verksamhetschef på Tullverket berättar om moms och tull som läggs på vid nätshopping och i Storbritannien vid en hård brexit.
Annons: