Ett kontor för att växla till sig bitcoin i Israel. Foto: GIL COHEN-MAGEN / STELLA PICTURES B950
Ett kontor för att växla till sig bitcoin i Israel. Foto: GIL COHEN-MAGEN / STELLA PICTURES B950

Prisfall för bitcoin efter tal om förbud

Publicerad

Priset på bitcoin faller.

Hittills i dag, torsdag, har värdet rasat med nio procent – efter ett uttalande från Sydkorea.

Priset på bitcoin har sjunkit omkring nio procent på torsdagen efter att Sydkoreas justitieminister sagt att landet förbereder en lag som förbjuder handel med kryptovalutor.

Det rapporterar CNBC.

Nyheten slår hårt mot flera kryptovalutor då Sydkorea är en av de största marknaderna för större valutor som bitcoin och ethereum.

 

LÄS MER: Kriminella dumpar Bitcoin - för ny kryptovaluta 

 

Så säger Sydkorea om bitcoin

"Det finns många orosmoment om digitala valutor och justitiedepartementet förbereder i princip en lag som förbjuder handel med kryptovalutor via handelsplatser", säger justitieministern Park Sang-ki vid en presskonferens enligt CNBC.

Vid 07-tiden på torsdagen noterades en bitcoin till cirka 13 400 dollar.

 

Nyhetsbyrån Direkt

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Annons:
Till Dina Pengars startsida

Mest läst i dag

Börsen i dag
Annons:
Annons:
Annons:
Räntekartan
Vinnare och förlorare
Valutakollen