Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ny rapport avslöjar "allt" om nya Iphone 7

Ming-Chi Kuo förutspår att "rosa-guld", guld och silvermodellerna kommer att bestå men att den "rymdgrå" färgen kommer att ersättas med ett mörkare svart val.
Foto: Feld Volk / FELD VOLK
Tim Cook presenterar nyheterna på Apples event den 7 september.

På onsdag förväntas Apple presentera nya Iphone 7 på ett event i San Francisco.

Analytikern Ming-Chi Kuo, som brukar vara träffsäker på Apple, har delat med sig av sina förväntningar inför det kommande släppet.

Spekulationerna har gått vilda i flera månader om hur en ny Iphone kan tänkas se ut - vissa teorier troligare än andra.

Nu, dagarna inför den förväntade presentationen, har säkerhetsföretaget KGI Securities analytiker Ming-Chi Kuo presenterat sina tankar kring hur han tror att Iphone 7 kommer att se ut. Analytikern är sedan tidigare välkänd för att vara träffsäker när det kommer till att förutspå Apples drag.

The Verge har presenterat en lista över vad Ming-Chi Kuo förväntar sig av nya Iphone 7.

Fler färger och ökad prestanda i nya modellen

Det har redan spekulerats i att det kommer fler färger, och analytikern tror att vi kommer att se fem färger. Ming-Chi Kuo förutspår att "rosa-guld", guld och silvermodellerna kommer att bestå men att den "rymdgrå" färgen kommer att ersättas med ett mörkare svart val och ytterligare en glansig svart modell.


LÄS ÄVEN: Allt inför släppet av kommande Iphone 7


Ming-Chi Kuo tror även att basmodellen kommer att rymma 32 GB och följas upp med 128 GB respektive 256 GB. Iphone 7 Plus kommer att ha 3 GB ram för att stötta det nya dubbelkamerasystemet medan den mindre modellen kommer att behålla 2 GB ram.

Det nya dubbla kamerasystemet, med två kameror, kommer att inkludera en vidvinkelskamera och en teleobjektivskamera, båda med en kamera på 12 megapixlar. Kombinationen uppges skapa en optisk zoomliknande funktion.

Iphone kan komma utan hörlursuttag

Det har diskuterats om och om igen huruvida Apple kommer att ta bort uttaget för hörlurar i sina nya mobiler. Ming-Chi Kuo tror på en variant där Apple kommer att skicka med EarPod hörlurar som kan stoppas i strömuttaget med hjälp av en adapter.

Inget hörlursuttag – i stället kommer trådlösa lurar följa med.

Samtidigt ska ljudupptaget förbättras, exempelvis utomhus.

Kuo menar att platsen där jacket till hörlurarna satt nu kommer att ersättas med en ny sensor som stärker Iphone 3D touch.


LÄS ÄVEN: Så här kan Iphone 7 komma att se ut


Den nya processorn uppges kunna bli klockad till 2,4 gigahertz. Det kan jämföras med Iphone 6S och dess A9-processors som har en maxfrekvens på 1,85GHz.

Iphone 7 sägs ha samma färgskala som vi kan se i 9,7 tums Ipads Pro, vilket passar bra med den nya kameran.

Mobilerna uppges även stödja betalningssystemet FeliCa NFC på den japanska marknaden.

Annons: