Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nu kommer delningstjänst för elscootrar till Göteborg

Voi har 120 000 användare, enligt egna siffror. Foto: Voi
Voi lanseras under måndagen i Göteborg.Foto: Voi

Den populära delningstjänsten för elscootrar, Voi, lanseras under måndagen i Göteborg, rapporterar nyhetssajten Breakit. 

Voi har förstärkt kassan med 450 miljoner kronor, från bland andra Kinneviks ordförande Cristina Stenbeck. 

Voi, en delningstjänst för elscootrar, har funnits i Stockholm sedan i augusti och även etablerats sig i Spanien. 

I huvudstaden har elscootrarna blivit ett vanligt inslag och ett tiotal anmälningar kring scootrar som parkerats trafikfarligt har gjorts till Stockholm stad, vilket nyhetssajten Di Digital har rapporterat om. 

Stockholm överväger förbud mot Voi

Kommunen överväger nu ett förbud. 

– Flera medborgare har skrivit om att det är arga över var scootrarna står. Vissa tror också att staden står bakom dem, säger Johan Sundman, ansvarig för transportfrågor på Trafikkontoret i Stockholms stad, till Di Digital

Voi har i nuläget cirka 120 000 användare, enligt egna siffror. 

Från och med måndagen så lär det bli ännu fler – då Voi kommer lanseras i Göteborg, rapporterar Breakit

Voi lanserades i Stockholm så sent som i augusti. Foto: Voi

 

Voi planerar att expandera till fler länder

Bolaget har dock större planer än så och planerar att etablera sig i Nederländerna, Tyskland, Italien, Norge och Portugal under de kommande månaderna. 

Tills in hjälp har bolaget 452 nya friska miljoner som hämtats in från investerare som bland andra Kinneviks ordförande Cristina Stenbeck, Amazon-chefen Jeff Wilkes och Sebastian Knutsson som var med och grundade spelstudion King, enligt Breakit

Voi började leta nytt kapital i början av oktober. 

Investeringsrundan har lett av det brittiska riskkapitalbolaget Balderton Capital. 

Voi planerar nu att expandera delningstjänsten till en rad länder. Foto: Voi

Voi avstår från att lansera i vissa städer

– Vi är starkt övertygade om att stadsgator och infrastruktur inte kan användas utan värdstadens fulla samarbete och stöd. Därför har vi till exempel avstått från att lansera i städer vars regler tydligt säger att vi inte borde, medan våra konkurrenter struntat i det och blivit utskickade 24 timmar senare, säger Fredrik Hjelm, vd för Voi i ett pressmeddelande. 

Bolaget har grundats av Fredrik Hjelm, Douglas Stark, Adam Jafer och Filip Lindvall och är en kopia av tjänsterna Lime och Bird i USA. 

Annons: