Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nu gör Isabella Löwengrip sig av med ännu ett bolag

Foto: SVEN LINDWALL

Isabella Löwengrips bolagsimperium fortsätter krympa.

Nu avvecklar hon Löwengrip Social Relations, vars affärsidé var att hjälpa företag att använda social medier.

Det skriver Dagens industri i dag. 

Mycket har hänt sedan Isabella Löwengrip sommarpratade i fjol.

Efter tunga besked om uteblivna samarbeten kring hennes skönhetsprodukter tvingades Isabella Löwengrip att dra i handbromsen i höstas.

USA-planerna lades på is och anställda fick lämna bolaget.

I november förklarade hon för Expressen att all fokus skulle läggas på kärnverksamheten i hennes imperium – Löwengrip Beauty, som hon ägde med parhästen Pingis Hadenius.

All satsning riktades mot Skandinavien, men när ett bud från norska skönhetsdistributören Dermanordic kom in i februari tog Löwengrip och Hadenius det.

– Efter att ha varit influenser i halva mitt liv är det särskilt roligt att kunna visa att det är möjligt att bygga starka bolag sprungen ur sociala medier. Att en ledande aktör som Dermanordic förvärvar Löwengrip är ett kvitto på att vi har utvecklat ett varumärke med produkter som står sig starka på marknaden. Från starten har vi lagt stor vikt på produktkvalitet och produktion i Sverige vilket vi kommer att fortsätta med under Dermanordic ägande, sa Isabella Löwengrip till Expressen då.

Sedan i höstas har bolag efter bolag fasts ut från Löwengrips verksamhet.

Håraccessoarbolag Hermine Hold såldes, liksom Löwengrips ägande i Nordic Tech House.

Nu avslöjar Di Digital att ytterligare ett bolag läggs till handlingarna: Löwengrip Social Relations.

Bolaget – som ska hjälpa företag att driva kampanjer i sociala medier – har likviderats på eget initiativ. Omsättningen var blygsam, enligt Di Digital: 130 000 kronor i fjol och runt en halv miljon året innan.

I dag finns ett viktigt bolag kvar: Löwengrip Invest, där huvuddelen av inkomsterna (17 miljoner i omsättning i fjol) kommer från hennes roll som influencer på Instagram och reklamintäkter från bloggen.

TV: Löwengrips bolag stäms på 720 000 kronor

Annons: