Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Nintendos 90-talskonsol sålde slut – första dagen

När Nintendos 90-talskonsol Super Nes Classic Edition lanserades i USA sålde den slut på nätet under första lanseringsdagen – och även i många butiker, skriver Dagens industri på nätet. 

Nintendos nya nostalgikonsol, Super Nes Classic Edition, sålde slut på nätet och i de flesta butikshyllor redan första dagen av USA-lanseringen, enligt Di, som hänvisar till marknadssajten Seeking Alpha 

Kommer nya konsoler lagom till julhandeln

Nintendo kan inte ge någon prognos om när fler leveranser är att vänta men återförsäljare som Target, GameStop och Toys R Us har gått ut med att spelkonsolen kommer att finnas på hyllorna lagom till julsäsongen, enligt Di. 

Snes Classic Edition är en nylansering av Nintendos omåttligt populära 90-talskonsol: Super Nes, i Sverige kallad Super Nintendo, som kom med klassiska spel som Mario World, Legend of Zelda och Street fighter 2. 

Originalet släpptes i Japan 1990 och i Sverige 1992. 


LÄS MER: Nintendo släpper NES Classic Edition Mini igen 


Ryms i en handflata – med 20 spel

Konsolen beskrivs av Nintendo som en kopia av sin föregångare, men så liten att den ryms i en handflata. 

I den nygamla konsolen ingår klassiska spel, plus ett som aldrig tidigare släppts: Star Fox 2. 

Nintendo har tidigare ridit på nostalgivågen med sitt Nes Classic Edition, en kopia av Nintendos klassiska 8-bitarsmaskin som lanserades på 80-talet. 

Lanseringen av Nintendo NES Classic Mini, en miniversion av Nintendos klassiska 8-bitarskonsol, blev en succé i fjol. 

Nintendos besked: Slutar tillverka NES-konsol

Konsolen sålde snabbt slut och många nostalgisugna som förbeställt den blev utan sin nya leksak. Nintendo har berättat att de inte kommer att tillverka nya NES Classic Mini-konsoler.

Konsolen blev så populär att det uppstod brist på den under förra året. För att undvika det problemet med den nya, gamla, konsolen så har Nintendo lovat bättre leveranser av Super Nes Classic Edition, enligt Di. 


LÄS MER: Apple Watch Series 3 – guide till Apples senaste smartklocka