Super Mario är ett av de klassiska spelen som väntas lanseras till den nya miniversionen av Super Nintendo.Super Mario är ett av de klassiska spelen som väntas lanseras till den nya miniversionen av Super Nintendo.
Super Mario är ett av de klassiska spelen som väntas lanseras till den nya miniversionen av Super Nintendo.
Super Nintendo lanserades i Sverige 1992.Super Nintendo lanserades i Sverige 1992.
Super Nintendo lanserades i Sverige 1992.

Nintendo ska släppa Super Nintendo Mini

Publicerad

Nintendo planerar att lansera ännu en klassisk konsol, Super Nintendo Mini.

SNES Mini ska finnas i affärer redan till julen, skriver Eurogamer.net med hänvisning till källor.

NES Classic Mini, som Nintendo lanserade i fjol, har slutat att tillverkas och säljs för mer än dubbla nypriset på Tradera.

Lanseringen av Nintendo NES Classic Mini, en miniversion av Nintendos klassiska 8-bitarskonsol, blev en succé i fjol. 

Konsolen sålde snabbt slut och många nostalgisugna som förbeställt den blev utan sin nya leksak. Nintendo har berättat att de inte kommer att tillverka nya NES Classic Mini-konsoler.

Miniversion av Super Nintendo

Men nu kommer en glad nyhet för dem som saknar spel som Super Mario World, Donkey Kong Country och The Legend of Zelda: A Link to the Past. 

Nintendo planerar att släppa en miniversion av Super Nintendo, skriver Eurogamer.net med hänvisning till källor.

Nyutgåvan kallas Super Nintendo Mini eller SNES Mini. 

Originalet, Super Nintendo, släpptes i Japan 1990 och i Sverige 1992 som efterföljare till Nintendos första konsol från 1983.

Minikonsolen är så liten att den får plats i handflatan och ansluts till en bildskärm med en  kabel. Man använder en handkontroll för att spela de klassiska spelen som följer med konsolen.

Spelupplevelsen ska alltså kännas igen från 1990-talet med en viktig skillnad: man kan pausa spelet och fortsätta senare.

Säljs för dubbla priset

NES Classic Mini kostade cirka 800 kronor när den släpptes i fjol. I dag säljs konsolen för 1 700 kronor och uppåt på Tradera.

Den som lyckats lägga vantarna på nyutgåvan kan alltså få mer än dubbelt så mycket för konsolen än vad de betalade för den.

Nintendo har inte kommenterat uppgifterna om SNES Mini till Eurogamer.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Dina Pengars startsida

Mest läst i dag

Börsen i dag
Räntekartan
Vinnare och förlorare
Valutakollen