Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Netflix besked: Lämnar Apple TV:s katalog snart

Foto: AP / TT / NTB Scanpix

Streamingbolaget Netflix utbud kommer inte att vara del av katalogen i Apple TV, som väntas bli lanserad på ett event den 25 mars.

Det sade Netflix vd Reed Hastings vid en pressträff på måndagen, enligt flera medier.

– Vi föredrar att låta våra kunder ta del av vårt material genom vår egen tjänst och har valt att inte integrera med Apples plattform, sade han.

Enligt tidigare uppgifter kommer bland annat Walt Disney, Warner, CBS, Viacom och Lions Gate att ha samarbeten med Apples nya plattform via olika typer av abonnemangslösningar. Men det är inget som intresserar Netflix, sade Reed Hastings.

Netflix största utmaning är att ”inte låta sig distraheras” av sina rivaler men att samtidigt ta lärdom av utmanare i branschen, menar vd:n.

– Det här är stora, fantastiska, kapitalstarka bolag med starka prestationer bakom sig. De kommer hitta på goda idéer. Dessa kommer vi vilja låna. Branschen kommer bli starkare genom att vi har starka konkurrenter, sade Reed Hastings.

Vidare uppgav Netflix-chefen att streamingplattformen, likt många andra amerikanska teknologiföretag, kommer att fortsätta vara blockerade från Kina-marknaden för lång tid framöver.

Annons: