Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Priset för Samsungs nya telefon: 20 000 kronor

Foto: OMER MESSINGER / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: KELVIN CHAN / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: OMER MESSINGER / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Samsung kommer att lansera den vikbara smartphone-modellen Galaxy Fold på torsdagen, uppger bolaget i ett pressmeddelande. Den vikbara luren vållade problem för Samsung i våras, när en användare i en första lansering rapporterade omfattande skärmfel.

Galaxy Fold kommer att säljas i Sydkorea för motsvarande omkring 20.000 kronor. Den initiala lansering som gjordes i våras utsattes för ett mediadrev, sedan recensionsexemplar av telefonen fallerat. När en bredare lansering kommer att äga rum offentliggörs inte i pressmeddelandet.

Sydkorea är ett av få länder med öppna kommersiella 5G-nät, vilket för närvarande kan antas utgöra ett skäl till varför lanseringen sker just i hemlandet.

Även kinesiska konkurrenten Huawei har lanserat en vikbar telefon, men datumet för när modellen kommer ut på marknaden har skjutits upp vid ett flertal tillfällen.