Kik Messenger stängs ner – ska satsa på kryptovaluta

Kik-appen stänger ner, enligt bolagets vd.
Foto: Kik / Kik

Kik Messenger stänger ner.

Företaget bakom den populära meddelande-appen vill i stället satsa enbart på sin kryptovaluta Kin.

Till följd av det blir flera personer av med sina jobb.

Kik Messenger har varit en populär app bland unga i Sverige. Enligt undersökningen ”Svenskarna och internet – en årlig studie av svenska folkets internetvanor” från 2017 använder drygt en fjärdedel – 27 procent – av personer upp till 25 år meddelande-appen.

Bland personer över 26 år är motsvarande siffra tre procent.

Kik Messenger stänger ner

Men nu stänger appen ner. Det säger Ted Livingston, vd på Kik Interactive som ligger bakom Kik Messenger, i ett blogginlägg enligt sajten Tech Crunch.

Orsaken är att företaget i stället vill satsa på sin egen kryptovaluta: Kin. 

Samtidigt kommer företaget att reducera sin personalstyrka till 19 personer – vilket kommer att påverka fler än 100 anställda, skriver Tech Crunch.

”Det här är svåra beslut. Kik är en av de största apparna i USA. Den har ett branschledande engagemang och växer igen. Över 100 anställda och deras familjer kommer att påverkas. Folk har lagt ner själ och hjärta på Kik och Kin i över ett decennium”, skriver Ted Livingston i sitt blogginlägg.

Vill satsa på kryptovalutan Kin

Krypotvalutan Kin lanserade för två år sen. Men i somras stämde den amerikanska myndigheten Securities Exchange Commission (SEC) Kik Interactive och hävdade att valutan var olaglig.

Att Kik Messenger nu lägger ner kan bero på att Kik Interactive vill skära ner på kostnader för att ha råd att möta SEC i rätten, skriver Beta Kit

Det är oklart exakt när appen kommer att stängas för meddelanden.