Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Iphone 12 – allt det nya i mobilen inför höstens release

iOS 14: Största förändringen för hemskärmen någonsin
Så här kan de olika modellerna av Iphone 12 se ut, enligt Phonearena.Foto: phonearena

Apples försenade lansering av Iphone 12 kommer allt närmare.

Här är allt vi vet om de nya modellerna för 2020, hur de kommer att se ut, hur det blir med skärmen, kameran och batterilängden – och vad de kommer att kosta.

Vill du veta mer om Apples nya mobil Iphone 12 – som efter dröjsmål och lång väntan nu tycks vara på gång för release i oktober? Eller blir det redan i september?

Vi har sammanställt information från de senaste trovärdiga läckorna som har publicerats på olika tekniksajter.

Hur ändras formen på Iphone 12?

Sidorna på Iphone 12 blir lite plattare och får skarpare kanter, och beskrivs som en blandning av iPhone 4 och Iphone 11. Chassit blir tunnare och skärmen större.

Här är färgerna för Iphone 12

Precis som Iphone 11 kommer Iphone 12 i färgerna silver, guld, rymdgrå and midnattsgrön. Men enligt Macworld lanseras också en ny färg: midnattsblå.

Vad händer med skärmen på Iphone 12?

Apple tycks ha bestämt sig för en skärm som kan växla mellan 60 Hz och 120 Hz. Mobiler som klarar 120 Hz ger en mjukare och behagligare bild när något rör sig över skärmen.

Men tanken är att man ska kunna välja skärmfrekvens eftersom 120 Hz drar mycket mer batteri.  

Hur blir det med batterilängden?

Många förväntar sig att Apple kommer att leverera Iphone 12 med ett mindre och billigare batteri, för att också kunna hålla nere priset.

Vissa tekniksajter tror att batteriets kapacitet därmed kommer att bli kortare. Andra har svårt att tro att Apple skulle lansera en modell med sämre batteri och tror i stället att företaget har effektiviserat och utvecklat batteritekniken. 

Så förändras kameran i Iphone 12

Det blir förmodligen olika kameraversioner på de fyra modellerna av Iphone 12. De billigare versionerna kommer att ha två linser, medan Iphone Pro får tre.

Dessutom utrustas Iphone Pro med en fjärde så kallad lidar-sensor. Lidar (light detecton and ranging) är en slags lasersensor som mäter avstånd till objekt och förbättrar kamerans prestanda.

Vad innehåller boxen till en Iphone 12?

För första gången verkar det som att Apple inte skickar med hörlurar i boxen. Inte heller någon adapter för laddning. Däremot en sladd och en ny magnetisk hållare – troligen avsedd för trådlös laddning och för att fästa mobilen i bilen.

Vad kommer Iphone 12 att kosta?

Priserna för de fyra versionerna av Iphone 12 kommer förmodligen att ligga på mellan 6 100 kronor för den enklaste modellen med 128 GB till 12 200 kronor för den största Iphone Pro Max med 512 GB.

När blir det release för Iphone 12?

Den nya modellen av Iphone kommer förmodligen att lanseras vid ett event 12 oktober, med försäljningsstart en vecka senare. Nya uppgifter om ett Apple-event 15 september har satt i gång nya rykten att Iphone 12 introduceras redan då – men andra gissar att det som presenteras i september är nya modeller av Apple watch och Ipad.

 

https://www.instagram.com/p/CDnSCISFGnN/
Familjen har gjort sin hobby till ett arbete under pandemin.
Annons: