Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ilskan: Sista avsnittet av Game of thrones stoppat

Foto: IMAGINECHINA / HAN XINSHENG - IMAGINECHINA/SIPA SIPA USA
Foto: AP / AP TT NYHETSBYRÅN

Tänk att sista ”Game of thrones”-avsnittet skulle flyttas fram på obestämd tid.

Detta hände i dag – i Kina.

Ilskan mot mediajätten Tencent uppges vara enorm.

Tv-serien ”Game of thrones” når klimax i och med att det sista avsnittet i den åtta säsonger långa seriens sista avsnitt, som släpptes under natten mot måndagen.

I Kina slutade dagen det hela dock i ett antiklimax, då publiceringstiden för det efterlängtade avsnittet senarelades på grund av ”överföringsproblem”, skriver Reuters.

Mediabolaget Tencent meddelade under natten användarna att det sjätte avsnittet i åttonde säsongen drabbats av ”medieöverföringsproblem”, och att publiceringstiden flyttas fram på obestämd tid, framgår av ett meddelande från Tencent på det kinesiska Twitter-liknande sociala mediet Weibo.

Användare kritiserar Tencent i skarpa ordalag under inlägget, med hänvisningar till att tittarna görs till del av handelskriget med USA, där seriens Time Warner-ägda produktionsbolag HBO har sitt säte.

Tencent har sedan 2014 haft ensamrätt på HBO:s innehåll mot den kinesiska marknaden, skriver Reuters. Det kinesiska nätbolagskonglomeratet har vid ett flertal tillfällen konstaterats ha redigerat Game of Thrones-avsnitt och bland annat censurerat sex- och våldsscener, enligt nyhetsbyrån.

Annons: