Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Därför gör Ida Backlund comeback i Rapunzel

Foto: EXPRESSEN

Ida Backlund grundade succébolaget Rapunzel – sedan sålde hon majoriteten och lämnade vd-posten. 

Nu gör hon comeback i företaget. 

– Det var så mycket känslor. Jag bara grät, säger hon till Breakit. 

Det var tolv år sedan som Ida Backlund startade företaget Rapunzel, som säljer löshår över nätet. Affärsidén visade sig snabbt vara en bra idé och efter bara några år hade företaget en omsättning på över 120 miljoner kronor. 

Våren 2015 valde hon att sluta som vd i företaget, och samtidigt sålde hon majoriteten av bolaget till ett riskkapitalbolag. 

Rapunzel säljer löshår, bland annat det på bilden som är en hårförlängning med microringar. Foto: RAPUNZEL OF SWEDEN / RAPUNZEL OF SWEDEN

Då sa hon att det handlade om att hon jobbat dygnet runt i många år. Senare framkom det i DI Weekend att Backlund har en medfödd sjukdom, hjärtfelet arytmi, och att hjärtat börjat slå ojämnt. Något som blev en väckarklocka för henne. 

Investerat med Isabella Löwengrip

Efter det har hon fokuserat på sin familj, och fick i höstas sitt andra barn. Hon har dock suttit kvar i styrelsen både i Rapunzel och andra bolag. Dessutom har hon tillsammans med vännen Isabella Löwengrip investerat pengar i två e-handelsbolag, skriver Breakit.  

https://www.instagram.com/p/Bwi9J2wAl5d/

När Tobias Mattsson klev in som ny vd på Rapunzel försökte han locka tillbaka Ida Backlund. 

– Han frågade om det inte var dags att jag kom tillbaka, sa att jag saknades, är viktig för bolaget och att när jag lämnade så var det som att en del av själen i bolaget försvann. Det är alltid kul att känna sig behövd och jag kände att jag har saknat personalen och att jobba operativt, säger hon till Breakit.

Lockade med Steve Jobs

Dessutom ska Tobias Mattsson ha poängterat att det var när Steve Jobs återvände till Apple som han uppfann Iphone, något som enligt sajten ska ha gjort intryck. 

När Ida Backlund berättade för personalen att hon kommer tillbaka blev det känslosamt. 

– Det var så mycket känslor. Jag bara grät, säger hon.

Den nya titeln är ”creative founder” och där hoppas hon kunna skapa nya innovativa produkter kopplade till hår och löshår. Dessutom ska hon se över hur företaget kan vara så miljövänliga som möjligt. 

Trots att målet är att växa ännu mer, och expandera till fler länder, tänker Ida Backlund ta det lugnare den här gången. 

– Förut var jag vd, styrelseordförande och produktutvecklare. Nu har jag en helt annan roll och kan skapa när och var jag känner för det. Jag kommer att jobba mycket hemifrån. Det är vd:n som styr och jag blir som en förlängd arm som hjälper honom och ledningsgruppen, säger hon till Breakit. 

Annons: