Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Här är inställningarna på Facebook du borde ta bort direkt

Flera appar kan ha tillgång till din personliga information genom Facebook. Foto: MARCIO JOSE SANCHEZ / AP TT NYHETSBYRÅN
Du kan manuellt ta bort apparna eller hindra deras åtkomst.

Flera appar kan ha tillgång till en stor mängd av din personliga information genom Facebook.

Följ stegen längre ner i artikeln för att stoppa apparnas åtkomst till data.

New York Times och The Observer har rapporterat om hur forskningsföretaget Cambridge Analytica samlade in personlig data från 50 miljoner användare på Facebook som en del av arbetet med president Donald Trumps kampanj 2016.

270 000 av användarna ska själva ha medgivit till att lämna över sin information – när de registrerat sig på en app som genererar personlighetsquiz.

Utvecklare kan begära att få se din relationsstatus, utbildningshistorik, religiös och politisk övertygelse samt annan personlig information, men bara om du tillåter det.

Exempelvis kan appar som Tripadvisor ha tillgång till alla dina bilder, medan andra appar som Waze ha tillgång till dina vänlistor.

Om du vill undvika detta kan du se över dina inställningar kring appar som du har gett tillåtelse att komma åt data från ditt Facebook-konto. 

Nedan kan du följa anvisningar för att manuellt neka åtkomst till olika appar.

1. Öppna inställningar.

2. Välj "kontoinställningar".

3. Klicka på "appar".

4. Gå in under "inloggad via Faebook"-vyn.

5. Välj vilka appar du vill ta bort från listan eller ändra vilken information de får tillgång till.

 

Så tar du bort ditt Facebook-konto helt:

1. Öppna inställningar/kontoinställningar.

 

2. Gå in under “hantera konto” under fliken “allmänt”.

 

3. Inaktivera kontot (din information finns fortfarande lagrad).

 

4. För att radera konto – klicka på “läs mer” under “inaktivera ditt konto” och klicka dig vidare vidare till “ta bort ditt konto” i Facebooks hjälpcenter.

 

När du har valt att ta bort ditt konto påbörjar Facebook en process på 90 dagar där all din data raderas från sidan.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!