Foto: MARCIO JOSE SANCHEZ
 Foto: MARCIO JOSE SANCHEZ

Här är Apples plan för kommande Iphone 8

Publicerad

Inför nästa lansering av Iphone kan vi förvänta oss tre olika modeller, enligt Bloomberg News. En av dem ska vara en helt nydesignad flaggskeppsmodell. 

Det här är vad vi vet hittills vet om nya Iphone. 

Är det något vi lärt oss så är det att lanseringarna av nya Iphones alltid är omsvärmade av en mängd rykten och teorier om hur de nya telefonerna kan komma att se ut. Nu har det kommit nya obekräftade uppgifter som ska komma från en källa med insyn.  

Det är Bloombergs News som uppger att teknikjätten Apple planerar att lanserade tre olika Iphone-modeller i höst. 

LÄS MER: Större försäljning av Iphone än förväntat  

Om källan har rätt kan vi vänta oss en helt nydesignad flaggskeppsmodell och två uppdaterade versioner av befintliga modeller. Enligt Nyhetsbyrån Direkt stämmer flera av uppgifterna överrens med sådant som framkommit tidigare. 

Så kan Iphone 8 se ut 

I år är det tio år sedan Steve Jobs klev upp på scenen och introducerade den första Iphone för världen. Många frågade sig därför inför lansering av Iphone 7 om Apple planerade att spara några överraskningar till jubileet. 

Enligt Bloomberg testar Apple en helt ny skärm på den nydesignade modellen, med välvt glas, material av rostfritt stål och med mer avancerad kamera. Det pratas om en skärm som täcker i stort sett hela framsidan på telefonen. Det betyder en större skräm än Iphone 7 Plus medan mobilens storlek är mer som den mindre Iphone 7. 

Ming-Chi Kuo från KGI, träffsäkert proffs på Apple, tror att nya Iphone blir helt fri från kanter samt att den får Touch ID på baksidan, uppger Mac World.  

LÄS MER: 10 fakta du inte kände till om Iphone 

Hemknappen har länge varit föremål för diskussion och enligt uppgifterna vill Apple banta storleken på mobilen genom att integrera hemknappen i skärmen.  

Leverensproblem kan försena lanseringen 

Men ropa inte hej än! Enligt källor finns det risk för att den nya modellen kan försenas till följd av leveransproblem. Det skulle betyda att den eventuellt inte blir tillgänglig i september, den tid då Apple traditionellt lanserar sina nya produkter. 

Premiumprodukten sägs ha en oled-skärm medan de två uppdaterade versionerna kommer att fortsätta att använda sig av lcd-skärmar. Uppgifterna gör gällande att Samsung ska leverera oled-skärmarna och att Apple har beställt omkring 100 miljoner skärmar från Samsung.

Apple sägs också ha experimenterat med att integrera fingeravtrycksläsaren i skärmen på oled-versionen, men med tanke på de tekniska utmaningarna är det fortfarande oklart om den slutliga produkten kommer att ha fingeravtrycksscannern integrerad i skärmen, enligt källorna.

Relaterade ämnen
Nyhetsbyrån Direkt
Nyhetsbyrån Direkt

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Dina Pengars startsida

Mest läst i dag

Börsen i dag
Räntekartan
Vinnare och förlorare
Valutakollen