Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här är Apples plan för kommande Iphone 8

Foto: MARCIO JOSE SANCHEZ

Inför nästa lansering av Iphone kan vi förvänta oss tre olika modeller, enligt Bloomberg News. En av dem ska vara en helt nydesignad flaggskeppsmodell. 

Det här är vad vi vet hittills vet om nya Iphone. 

Är det något vi lärt oss så är det att lanseringarna av nya Iphones alltid är omsvärmade av en mängd rykten och teorier om hur de nya telefonerna kan komma att se ut. Nu har det kommit nya obekräftade uppgifter som ska komma från en källa med insyn.  

Det är Bloombergs News som uppger att teknikjätten Apple planerar att lanserade tre olika Iphone-modeller i höst. 

LÄS MER: Större försäljning av Iphone än förväntat  

Om källan har rätt kan vi vänta oss en helt nydesignad flaggskeppsmodell och två uppdaterade versioner av befintliga modeller. Enligt Nyhetsbyrån Direkt stämmer flera av uppgifterna överrens med sådant som framkommit tidigare. 

Så kan Iphone 8 se ut 

I år är det tio år sedan Steve Jobs klev upp på scenen och introducerade den första Iphone för världen. Många frågade sig därför inför lansering av Iphone 7 om Apple planerade att spara några överraskningar till jubileet. 

Enligt Bloomberg testar Apple en helt ny skärm på den nydesignade modellen, med välvt glas, material av rostfritt stål och med mer avancerad kamera. Det pratas om en skärm som täcker i stort sett hela framsidan på telefonen. Det betyder en större skräm än Iphone 7 Plus medan mobilens storlek är mer som den mindre Iphone 7. 

Ming-Chi Kuo från KGI, träffsäkert proffs på Apple, tror att nya Iphone blir helt fri från kanter samt att den får Touch ID på baksidan, uppger Mac World.  

LÄS MER: 10 fakta du inte kände till om Iphone 

Hemknappen har länge varit föremål för diskussion och enligt uppgifterna vill Apple banta storleken på mobilen genom att integrera hemknappen i skärmen.  

Leverensproblem kan försena lanseringen 

Men ropa inte hej än! Enligt källor finns det risk för att den nya modellen kan försenas till följd av leveransproblem. Det skulle betyda att den eventuellt inte blir tillgänglig i september, den tid då Apple traditionellt lanserar sina nya produkter. 

Premiumprodukten sägs ha en oled-skärm medan de två uppdaterade versionerna kommer att fortsätta att använda sig av lcd-skärmar. Uppgifterna gör gällande att Samsung ska leverera oled-skärmarna och att Apple har beställt omkring 100 miljoner skärmar från Samsung.

Apple sägs också ha experimenterat med att integrera fingeravtrycksläsaren i skärmen på oled-versionen, men med tanke på de tekniska utmaningarna är det fortfarande oklart om den slutliga produkten kommer att ha fingeravtrycksscannern integrerad i skärmen, enligt källorna.

Annons: