Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Guide: Så tar du bort ditt konto på Facebook i 4 steg

Vissa raderar sina konton efter rapporteringen kring Facebooks hantering av personlig information. Foto: ERALDO PERES / AP TT NYHETSBYRÅN
Följ stegen i den här artikeln för att radera ditt konto.

Trött på Facebook?

Här är en guide för hur du inaktiverar eller raderar ditt konto – samt hur du avinstallerar appen.

I samband med rapporteringen om hur forskningsföretaget Cambridge Analytica samlade in personlig data från 50 miljoner användare på Facebook – som en del av arbetet med president Donald Trumps kampanj 2016 – har kritik riktats mot Facebook.

När det avslöjades att personlig information som relationsstatus, utbildningshistorik samt religiös och politisk övertygelse delats till utvecklare väljer flera att nu ta bort sina konton på den sociala plattformen.

 

LÄS OCKSÅ: Här är inställningarna på Facebook du borde ta bort direkt 

 

Nedan följer en guide för hur du inaktiverar och raderar ditt konto på Facebook – samt hur du avinstallerar appen.

Tänk på att du inte kan återaktivera ditt konto eller återfå något du har publicerat om du raderar kontot.

"När du tar bort ditt konto kan folk inte se det på Facebook. Det kan ta upp till 90 dagar från början av raderingsprocessen för att ta bort alla saker som du har publicerat, som dina bilder, statusuppdateringar eller annan data som har lagrats i backup-systemen", står det skrivet i Facebooks hjälpcenter.

1. Öppna inställningar och välj kontoinställningar.

 

2. Gå in under fliken "allmänt" och klicka på “hantera konto”.

3. Inaktivera kontot.

4. Fyll i ditt lösenord och fortsätt. För att radera ditt konto – klicka på “läs mer” och klicka dig vidare vidare till “ta bort ditt konto” i Facebooks hjälpcenter.

När du har valt att ta bort ditt konto påbörjar Facebook en process på 90 dagar där all din data raderas från sidan. Läs mer om hur du tar bort ditt konto permanent i Facebooks hjälpcenter.

För att radera appen i en Apple-telefon håller du fingret intryckt på appsymbolen tills den börjar vibrera och trycker sedan på "radera".

I en Android-telefon går du till inställningar, öppnar applikationshanteraren, väljer Facebook och trycker på "avinstallera".

Annons: