Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Google Pixel 3: Telefonen som tar ”superselfies” – men den kommer inte hit

Läckta bilder från Google Pixel 3.

Google visade sin nya telefon Google Pixel 3 den 9 oktober.

Den lanserar över hela världen, men inte i Sverige eller de skandinaviska länderna.

Men du kan köpa den, vi berättar hur.

Förväntningarna var uppskruvade inför Googles presentation av sin nya mobiltelefon Google Pixel 3 i New York. Men besvikelsen kanske ännu större när Google meddelade att telefonen inte kommer att säljas i Sverige genom deras egen shop.

Däremot kommer du att kunna köpa den i andra butiker. Ett enkelt sätt att hitta en svensk butik är att söka på Google Pixel 3 på prisjämförelsesajter som Prisjakt eller Pricerunner.  Räkna med att de inte dyker upp förrän lanseringen närmar sig och att de vet att de kommer att kunna sälja telefonen.

Tänk på det här när du köper en importerad telefon

Konsumentköplagen gäller om du köper en importerad telefon från en svensk återförsäljare. Du kan förvänta dig samma trygghet som om du handlade telefonen direkt av tillverkaren. Du ska inte räkna med att menyer och bruksanvisning är på svenska. Men är du tillräckligt skicklig på engelska ska det inte vara några problem. Tänk också på att priset är högre än om du skulle importera den själv. 

Skulle du behöva reparera telefonen kan det ta längre tid, på grund av leveranstider.

 

LÄS MER: Google Home – knappen du måste se upp för 

 

Det här är Google Pixel 3

Pixel 3 är, enligt sajten techradar.com en android-telefon med en 5,5-tums-skärm (eller 5,4 tum) och upplösning på 2160x3840 pixlar. 5,5 tum betyder att skärmens diagonal är 14 centimeter.

Ramen upp och nertill är lite bredare än på sidorna, medan storebror Pixel 3 XL har den större 6,2-tumsskärmen (16 centimeter i diameter).

Tredje generationen Pixel-telefoner

Google Pixel 3 är tredje gererationen Pixelkameror. Google har lanserat sina telefoner i början av oktober varje år. Pixel visades 4 oktober 2016, Pixel 2 presenterades 4 oktober 2017. Och 9 oktober 2018 är det dags för Pixel 3.

 

Pixel-telefonen ska ta "super selfies"

Kameran i Pixel 3-telefonerna gör att man kan ta "super selfies" tack vare den höga kvaliteten samt att telefonerna har två frontkameror som gör det möjligt att fotografera i vidare vinklare.

Så vad får man då i kameraväg? Jo, två kameror fram8 megapixlar och en bak12 megapixlar. 

Det är en uppgradering från Pixel 2 som bara har en lins per sida – men trots det  hyllats för att ha en av de bästa mobilkamerorna. 

https://youtu.be/xyrs6Ore25s

 

Testaren Richard Lai i klippet reserverar sig för att det är en riktig Pixel 3-telefon, men säger all förhandsinformationen om telefonen stämmer med den testade telefonen. Den är också så välbyggd att testaren inte tror att det är en blufftelefon.

Telefon med aktiva lister

Telefonens hjärna, operativsystemet, är den senaste Android Pie. Telefonen har aktiva sidor, "active edge", vilket gör att du kan klämma på sidorna för att få telefonen att göra vissa saker, som att stänga av ljudet på notiser. 

Kameran har en lins på baksidan, och två på framsidan så du kan ta en normal selfie, eller en vidvinkelselfie om ni är många på bilden.

Det här är hjärnan i  Pixel 3

Processorn i Pixel 3 är en Qualcomm Snapdragon 845, med 4GB RAM, skriver techradar.com. Detta ska jämföras med kommande Samsung Galaxy X, som får en Snapdragon 855 på 2.0GHz och 8GB RAM. 

 

LÄS MER: Samsung S10: Då släpps nya telefonen och så mycket kostar den 

 

Trådlös laddare

Pixel 3 kommer enligt mysmartprice.com med en trådlös laddare och också funkar som en ställning för telefonen. Mysmartprice hittade informationen apk-fil från Google.  

Till skillnad från andra trådlösa laddare behöver inte telefonen ligga ner för att få ström, vilket gör att den kan användas lättare samtidigt som batteriet laddas.

Vad kostar Pixel 3 och Pixel 3 XL och när släpps den?

Google släpper två modeller med antingen 64 eller 128 Gbyte minne för appar, bilder och dokument, samt i minst två färger, mintgrön och den svårdefinierade "sand", skriver mysmartprice. "Sand" är enligt bedömare en telefon i rosa ton.

Med 64 Gbytes minne kommer Pixel 3 telefonen att kosta cirka 9 000 kronor i Storbritannien, uppger sajten techradar.com. Räkna med drygt en tusenlapp extra för 128 GB. Och drygt 10 000 kronor för Pixel 3 XL med 64 GB.

Pixel 3 och Pixel 3 XL släpps på olika datuom i världen. Först ut är USA där den kommer 18 oktober. Till Europa (inte Sverige) släpps den 1 november. Inom EU släpps den i Frankrike, Irland, Italien, Spanien, Storbritannien och Tyskland. Till resten av världen till Indien, Japan, Kanada, Singapore och Taiwan. 

Så ser Pixel 3 ut

Så vad får vi för pengarna. Jo, det här:

https://twitter.com/IshanAgarwal24/status/1043154773195849728

Telefonen har också en förbättrad AR, "augmented reality"-kamera. I Googles värld har de döpt det till "Playground" där du som användar kan lägga in en eller flera "Playmoji" i bilden, ungefär så här:

Foto: Google

 

Så förklarar Google hur det funkar och vad du kan göra

https://youtu.be/hb9hSg0l9vc

 

Så navigerar du med Google Pixel 3 XL

https://youtu.be/7RLS-vR0x_s

Användaren MySmartPrice har laddat upp en video på Youtube som påstås vara en reklamfilm för Google Pixel 3 XL. Filmen visar hur det är att arbeta med telefonens gränssnitt Android Pie och att kameran hjälper användaren på ett vis som ska underlätta. Du kan exempelvis plåta av en e-postadress och skicka ett mejl. 

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!