Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fortnite-spelande via mobil rasar efter Apples blockad

Foto: CJ GUNTHER, CJ GUNTHER / EPA / TT / TT NYHETSBYRÅN / EPA

Antalet dagligt aktiva användare av spelet Fortnite har på plattformen IOS fallit med mer över 60 procent, sedan konflikten mellan Fortnites skapare Epic Games och Apple trappades upp.

Det skriver Business Insider.

Epic Games försöker fortfarande få Apple att återföra det populära spelet till App Store och i en inlaga till domstolen skriver Epic Games att IOS-användandet fallit kraftigt sedan den 27 augusti.

Enligt Epic utgör IOS-användarna det största delen av spelarskaran som helhet.

Av 350 miljoner registrerade Fortnite-spelare är 116 miljoner IOS-användare. Spelet kan också användas på Android, Xbox, Playstation, Switch, pc och Mac.

Bråket mellan partnerna bygger på missnöje med att Apple tar 30 procent av samtliga betalningar som görs i appar hämtade via App Store.

Epic Games strid mot Apple blossade upp den 13 augusti, då Epic uppdaterade Fortnite så att alla köp inuti appen skedde via bolagets eget betalningssystem.

Apple svarade då med att blockera åtkomsten till spelet via App Store.

TV: Apple i episkt krig med Fortnite-ägaren

Annons: