Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Fortnite: Galna teorier om drakar (!) inför säsong åtta

Säsongen är inte över. 

Först den 28 februari avslutas säsong 7 av Fortnite. Några timmar senare inleds säsong 8, med massor av nyheter.

Vi på Expressen förklarar vad som kommer att hända i nya säsongen av det populära dator- och tv-spelet.

Fortnite är ett av världens populäraste spel, med mellan 80 och 125 miljoner spelare. 

Detta händer i Fortnite season 8 – obs spoiler från season 7

Varje säsong av Fortnite Battle Royale pågår i cirka 70 dagar. Epic Games meddelade under 2019 att utvecklarna behövde lite ledighet, så "Battle pass season 7" förlängdes till 28 februari.

Enligt brittiska nyhetssajten express.co.uk avslutas säsong 7 klockan 09.00 den 28 februari, svensk tid. Säsong 8 släpps då runt lunch samma dag.

Epic Games har inte släppt någon trailer för säsong 8 än. Företaget tros inte göra det förrän säsongen släppts. Detaljer om vad som händer under säsong 8 är baserade på nyheter som läckt.

Spelsajten inverse.com drar slutsatsen att eftersom säsong 7 var vintrig, så kommer säsong 8 ha ett vårtema med mycket grönska.

Med tanke på att spelare hittat drakägg i säsong 7, tror många också att det kommer att kläckas drakar i säsong 8. Lite för att hänga på Game of Thrones, vars sista säsong har premiär 14 april, mitt under "Battle pass season 8". Men det är bara gissningar från spelare.

Fishstick – ett av flera "skins" som kan spela en större roll under säsong 8.

Under säsong 7 dök den här outfiten upp (ovan). "Fishstick" kallas den och många tror  att spelet kan ta sig ner under vattenytan till säsong 8. 

På sajten pcgamer.com är man övertygade att Fortnite säsong 8 kommer att bli blöt: Alla ledtrådar i säsong 7 pekar mot att bli vått, och inte bara en vanlig vårflod.

Andra källor hävdar att det kommer att bli ett vulkanutbrott eller en jordbävning på ön. Kanske tvingas spelarna ner i vattnet av en stundande naturkatastrof?

"Epic är bra på att med inte så subtila medel antyda vart framtida säsonger är på väg. Har vi inte blivit lurade, kommer säsong 8 att ha mycket att göra med vatten att göra, skriver pcgamer.com.

Räkna också med att kartan kommer att förändras. De områden som är täckta med is kommer troligen att krympa, tack vare vårens ankomst.

Vad kostar det om man vill betala?

Säsong 8 kommer att vara gratis att spela. Men för den som vill ha tillgång till "Premium Battle Pass" kommer det att kosta 950 V-Bucks, vilket motsvarar cirka 100 kronor.

LÄS MER: Spel 2019: Här är vårens stora spelsläpp januari, februari och mars 

Två av de svåraste skinsen i Fortnite.

Vilka skins finns till Fortnite – och kostar de pengar?

Det finns ett stort antal "skins" till Fortnite. Ger du din figur, eller avatar, ett nytt "skins" får den ett annat utseende och får passande kläder. Du kan förvandla din figur till allt möjligt som "Cuddly Team leader" eller "The Prisoner".

 Du kan köpa "skins" med V-Bucks, de kan ingå i ett "Premiums Battle Pass" och du kan förtjäna dem genom att utföra uppdrag i spelet. "Skins" rankas efter hur svåra de är att hitta, från enklaste Common, till Uncommon, Rare, Epic och de allra svåraste: Legendary.

Detta är Fortnite

Snabb resumé för den som inte spelar: Fortnite är ett överlevnadsspel och lanserades av Epic Games i juli 2017. Det kan spelas på i princip alla tillgängliga plattformar, Xbox One, Playstation 4, Nintendo Switch, Windows, Mac (dator), iOS och Android (mobiler).

Det finns två varianter: "Fortnite: Save the World" som är ett co-op överlevnadsspel och "Fortnite Battle Royale", ett gratis flerspelarspel, som också är det mest populära. 

Fortnite: Save the World går ut på att döda monster och zombies, ensam eller tillsammans med en kompis. Ju mer man lyckas, desto bättre utrustning för spelaren.

Fortnite Battle Royale är ett rent överlevnandsspel: 100 spelare landar på en liten ö. Där gäller det att hitta vapen och hjälpmedel och sedan se till att bli den siste överlevande på ön.

Spelet är gratis, men du kan betala riktiga pengar för att ändra utseende och köpa dräkter. Men du behöver inte betala för att vinna.

Spelet är våldsamt, men inte blodigt. Grafiken är anpassad till tolvårsgränsen, men många yngre barn spelar också.

LÄS MER: Fortnite – allt föräldrar bör veta när barnen spelar