Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fitbit Charge 3 – guide till Fitbits nya aktivitetsarmband

Fitbit/produktbildFoto: I oktober släpps Fitbit Charge 3, Fitbits senaste och mest avancerade aktivitetsarmband.
Fitbit Charge 3 är vattentät och går utmärkt att ha på sig under simturen.Foto: Shutterstock

Först kom Fitbit Charge, sedan Fitbit Charge HR och efter den Fitbit Charge 2. 

I oktober är det dags för nästa modell av aktivitetsarmbandet – Fitbit Charge 3.

Välkomnade nyheter är att den nya modellen är vattentät till 50 meter och har en pekskärm med 40 procents större aktivitetsyta som dessutom ska skyddas med Gorilla Glass 3 och att den förlängda batteritiden – sju dygn.

Här är allt du behöver veta om nya Fitbit Charge 3.

Aktivitetsarmbandet Fitbit Charge 2 har funnits på marknaden ett bra tag och i mars i år lanserade företaget sin senaste smartklocka, Fitbit Versa. 

Nu är det dags för en uppföljare till Fitbit Charge 2. I början av oktober släpps nämligen Fitbit Charge 3 med ett antal nya funktioner. Flera av dem är hämtade från smartklockorna Fitbit Versa och Fitbit Ionic. 

Funktioner på Fitbit Charge 3 

Till utseendet skiljer sig inte Fitbit Charge 3 sig så mycket från föregångaren Fitbit Charge 2 vid en första anblick. Pekskärmen har dock en 40 procents större aktivitetsyta. De mer märkbara skillnaderna finns på insidan där den fått flera funktioner från smartklockan Fitbit Versa.

• Träning och hälsa

Precis som på den tidigare modellen har fokus lagts på träning och hälsa. Aktivitetsarmbandet håller koll på din träning genom att per automatik mäta olika träningspass. Du kan välja mellan ett 15-tal olika träningsformer som löpning, yoga, simning, och cirkelträning och sätt upp mål och se statistik i realtid.

Och sitter du still för länge får du en påminnelse om att det är dags att röra på sig.

 

LÄS MER: Apple Watch Series 3 – guide till Apples senaste smartklocka

 

Fitbit Charge 3 håller koll på din träning genom att per automatik mäta olika träningspass.Foto: Shutterstock

24/7 Heart Rate och Pure Pulse:

Fitbit Charge 3 har en inbyggd pulsmätare som håller koll på hur många kalorier du förbränner och du kan dessutom maximera din träning genom att använda förenklade pulszoner. Den förbättrade pulsmätaren kan även mäta syresättningsnivån.

Du kan ställa in intensitetsnivån på din träning och välja om du vill fokusera på att till exempel bränna fett eller få bättre kondition.

Vattentålig

En efterfrågad funktion som nu blivit verklighet är att Fitbit Charge 3 är vattentät till 50 meter. Enligt företaget ska du kunna ha på dig klockan både i duschen, poolen och i havet.

 

LÄS MER: Guide: Så väljer du rätt smartklocka för just dig

 

Förlängd batteritid

Fitbit Charge 2 har en batteritid på upp till fem dagar medan Fitbit Charge 3 har en batteritid på hela sju dagar, en rejäl förbättring.

Sömnregistrering

Sömnkvalité och sömnlängd registreras och du får även råd om hur du kan förbättra din sömnkvalité. Du kan även ställa ett tyst alarm och vakna av en vibration på handleden.

Kvinnlig hälsomätning

Du kan spåra och förutse din menstruation och ägglossning samt logga dina cykler och symtom.

Uppkopplad och uppdaterad

Synka ditt aktivitetsarmband med din smartphone och ta emot sms och e-post.

Kolla meddelanden, väder och nyheter direkt på din handled och skicka svar med ett enkelt knapptryck.

 

LÄS MER: Guide: Så väljer du rätt aktivitetsklocka 

 

Realtidsguide

Fitbit Vers har en guide som visar övningar på skärmen och guidar dig genom den träning du valt. Guiden gör det möjligt att skapa egna personliga träningar baserade på dina önskemål och den ger även förslag på träningar. Genom att ansluta Fitbit Versa till telefonens GPS kan du dessutom se både tid och distans i realtid.

• Betala med Fitbit Ionic

Tack vare betaltjänsten, Fitbit Pay, kan du para ihop din Fitbit Ionic med Mastercard, Visa eller American Express och betala med den. Den funktionen finns dock endas på specialutgåvan av Fitbit Charge 3.

Här kan du se en lista på samtliga funktioner på Fitbit Charge 3.

 

LÄS MER: Fitbit – stor guide till rätt modell för just dig 

 

Koppla ihop din Fitbit Charge 3 specialutgåva med ditt kort och betala med ditt aktivitetsarmband.Foto: Shutterstock

 

Fitbit Charge 3 i test – recensioner

Tekniksajten Techradar har testat Fitbit Charge 3. På plussidan nämns bland annat den långa batteritiden på sju dagar, den nya designen och hur bekvämt den sitter på handleden. "Den är mycket tunnare än Fitbit Charge 2 så det blir inte en stor knöl på handleden", skriver sajten.

Även de olika träningsfunktionerna är bättre men Techradar slår ner på att löpare kan bli besvikna eftersom Fitbit Charge 3 inte har inbyggd GPS. "Det är synd eftersom många billigare produkter på marknaden kan hålla koll på var du befinner dig utan att du har telefonen med dig", skriver sajten och fortsätter:

"Fitbit Charge 3 har många förbättringar, vilket gör att den nog kommer att bli ett av de bästa aktivitetsarmbanden på marknaden". Avsaknaden av inbyggd GPS riskerar dock att få de mest kräsna att rata det och i stället välja en smartklocka för att få den funktionen, avslutar Techradar sin recension.

 

LÄS MER: Fitbit Ionic, Fitbit Versa eller Apple Watch Series 3 – välj rätt smartwatch 

 

Hur får jag tag i Fitbit Charge 3?

Fitbit Charge 3 släpps i oktober men redan nu går det att förbeställa aktivitetsarmbandet på Fitsbits egen hemsida.

Hur mycket kostar Fitbit Charge 3?

Priset för Fitbit Charge 3 är 1 600 kronor, cirka 400 kronor billigare än smartklockan Fitbit Versa. 

Pris: Billigaste priset på Fitbit Versa just nu – se Prisjakt (EXTERN LÄNK/SPONSRAD) 

Pris: Billigaste priset på Fitbit Versa Special Edition just nu – se Prisjakt (EXTERN LÄNK/SPONSRAD) 

En laddare ingår och två klassiska armband ingår - ett i storlek small och ett i storlek large. Det kommer även släppas en lite dyrare specialutgåva med flera olika armband med i förpackningen – två klassiska armband och två sportarmband eller två textilarmband i de olika storlekarna small och large.

 

LÄS MER: Smartklockor för barn - för och nackdelar