Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Facebooks nya funktion: Att ta bort meddelanden

Foto: AP TT NYHETSBYRÅN

Facebook håller på att lansera en ny funktion som ska göra det möjligt att radera skickade meddelanden i Messenger-appen. 

Funktionen finns inte tillgänglig för allmänheten ännu, men nyckelpersoner inom Facebook ska tidigare ha kunnat radera meddelanden både från sin egen och från andras inkorg.

Vi har alla varit där. Den långa, overkliga sekunden. En ilande skräck som sprids genom kroppen: Känslan av att inse att man har skickat helt fel meddelande till helt fel person. 

Men nu kan räddningen snart vara här, i alla fall för den som skickar sina meddelanden med Facebook Messenger. 

Flera nyhets- och techsajter rapporterar nämligen att Facebook håller på att lansera en ”ångra-knapp”, som ska tillåta användarna att ta tillbaka felskickade meddelanden. 

”Även om vi inte har något att lansera i dag har vi nyligen bekräftat att vi har för avsikt att lansera en sådan här funktion, och vi planerar fortfarande att göra det”, skriver Facebook till den amerikanska sajten TechCrunch

Redan tillgängligt för Facebook-toppar

I våras framkom att nyckelpersoner inom Facebook redan raderar skickade meddelanden, detta både från avsändaren och från mottagarens inkorg. 

Åtgärden ska ha införts av säkerhetsskäl efter en stor läcka av e-postadresser hos Sony.

Nyheten upprörde starka känslor på Twitter, eftersom vanliga användare endast har haft möjlighet att radera meddelanden från sin egen inkorg. 

Nyheten spreds på Twitter

Det är också på Twitter som uppgifter om att ”ångra-knappen” är på gång nyligen spridits. Detta av techbloggaren Jane Manchun Wong, som lyckats komma över prototypbilder av hur funktionen är tänkt se ut i appen. 

https://twitter.com/wongmjane/status/1050799670140661761

I sin tweet skriver Manchun Wong att funktionen kommer att vara tidsbegränsad och därmed endast tillgänglig en viss tid efter att man skickat ett meddelande. 

Funktionen finns hos Instagram och Snapchat

Instagram, som ägs av Facebook, har redan en ångerfunktion sedan en tid tillbaka och detsamma gäller Snapchat. 

Gemensamt för dessa appar är att de är inriktade på bild och video, även om användarna så klart också kan kommunicera skriftligt med varandra. 

Facebooks app Messenger är mer tydligt positionerad som ett forum avsett för skriftlig kommunikation. 

Annons: