Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Facebook ändrar upplägg för sin kryptovaluta Libra

Foto: Debarchan Chatterjee / TT NYHETSBYRÅN

Facebooks kritiserade kryptoprojekt, Libra, öppnar för att ändra upplägget kring hur valutan ska kopplas till andra valutor och således bestämma Libraslantarnas värde, rapporterar Reuters.

Libra kan komma att landa i att varje valuta har en egen variant av kryptovalutan, alltså en Libra-dollar, en Libra-euro och ett Libra-pund, enligt uttalanden från dotterbolagschefen David Marcus.

Tidigare har planen varit att knyta Libras värde till en korg av valutor för att det värdemässiga svängrummet inte ska bli som för andra kryptovalutor som exempelvis bitcoin.

– I stället för att ha en syntetisk enhet kan vi ha en serie av stablecoins, sade han i ett panelsamtal under helgen.

Projektet har lidit stora avhopp, bland annat från Paypal, Visa, Mastercard och Ebay, efter att kritiken rasat in över idén att Facebook ska låta sina 2,4 miljarder användare nyttja en egen valuta.

Facebook har brustit i skyddet

Politiker och centralbankstoppar från både USA och EU har ratat projektet, bland annat med utgångspunkt i Facebooks dokumenterat usla meritlista gällande hantering av användarnas kontouppgifter.

Ny XXL-chef • Facebooks nya valuta • Framtiden för Bromma flygplats.

– Vi vill framhäva att det finns flera vägar att gå och vi vet att det behövs en hel del smidighet för att komma framåt, sade David Marcus.

Målsättningen är fortsatt att lansera Libra i juni 2020, men de regulatoriska hinder som uppdagats har lett till tvivel om att det målet är uppnåeligt.

– Vi får se, men det är fortsatt målsättningen, sade David Marcus i en intervju med Reuters i samband med panelen, med tillägget att ingen lansering kommer att göras innan myndigheternas krav mötts fullt ut.

TV – Facebook tvinga betala rekordböter:

Annons: