Foto: POLARIS / POLARIS POLARIS IMAGESFoto: POLARIS / POLARIS POLARIS IMAGES
 Foto: POLARIS / POLARIS POLARIS IMAGES
Teslas Elon Musk vid presentationen av lastbilen 16 november. Foto: POLARIS / POLARIS POLARIS IMAGESTeslas Elon Musk vid presentationen av lastbilen 16 november. Foto: POLARIS / POLARIS POLARIS IMAGES
Teslas Elon Musk vid presentationen av lastbilen 16 november. Foto: POLARIS / POLARIS POLARIS IMAGES
Foto: POLARIS / POLARIS POLARIS IMAGESFoto: POLARIS / POLARIS POLARIS IMAGES
 Foto: POLARIS / POLARIS POLARIS IMAGES

”Effekt för 4 000 hus krävs för el-lastbilen”

Publicerad
Uppdaterad

Effekt till 4 000 bostadshus.

Så mycket effekt krävs för att ladda Teslas nya lastbil, enligt en studie uppger energikonsulten Aurora Energy Research.

Elbilstillverkaren Teslas planerade lastbil, som bolaget aviserat planer på tidigare, kommer att kräva rejält med ström för att laddas.

Enligt energikonsulten Aurora Energy Research uppskattas lastbilen behöva effekt som motsvarar 4.000 bostadshus för en laddning, skriver Financial Times nätupplaga.

När Tesla presenterade planerna lovade bolaget att fordonet skulle kunna laddas med effekt motsvarande 650 kilometers räckvidd på så lite som 30 minuter, med hjälp av en så kallad "megacharger".

Enligt John Feddersen vid Aurora Energy är den effekt som krävs för att fylla ett batteri med den kapaciteten på den tiden 1.600 kilowatt, vilket motsvarar mellan 3.000 och 4.000 genomsnittliga bostadshus.

Tio gånger kraftigare laddning

Effekten skulle i så fall vara tio gånger kraftigare än Teslas nuvarande nätverk av så kallade "superchargers".

Tesla har inte velat kommentera beräkningarna. Bolaget har sagt att det ska börja leverera lastbilen 2019.

Relaterade ämnen
Nyhetsbyrån Direkt
Nyhetsbyrån Direkt

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


NYTT NYHETSBREV: Dina Pengars krönikör Frida Bratt guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!

Annons:
Till Dina Pengars startsida

Mest läst i dag

Börsen i dag
Annons:
Annons:
Annons:
Räntekartan
Vinnare och förlorare
Valutakollen