Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Disneys aktie rusar efter ”Avengers” rekordkross

Scarlett Johansson från ”Endgame” fick nyligen sina handavtryck förevigade i Hollywood...
Foto: BROADIMAGE/REX / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ TT NYHETSBYRÅN
...liksom Robert Downey Jr från samma film.
Foto: BROADIMAGE/REX / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ TT NYHETSBYRÅN

”Avengers: Endgame” slog nytt öppningsrekord när biljetter såldes för 1,2 miljarder dollar i helgen.

Nu rusar Disney-aktien på USA-börsen.

Nöjesproducenten Walt Disneys aktie öppnade på rekordnivå på måndagen efter att den hajpade filmserien Avengers avslutande del ”Endgame” haft premiär och noterat en biljettförsäljning som krossade det tidigare rekordet för en öppningshelg.

Det nya rekordet skrivs till 1,2 miljarder dollar (cirka 10 miljarder kronor), enligt ett pressmeddelande från den amerikanska produktionsstudion, upp från det tidigare rekordet 641 miljoner dollar. Också det rekordet var från en film i Avengers-serien, föregångaren Infinity War.

Den första filmen i den tredelade serien med totalt 22 filmer, Iron Man med Robert Downey Jr i huvudrollen, hade sin premiär för 11 år sedan.

Samtliga de sex filmerna i den sista delen av serien är med på topp 10-listan över de 10 största filmpremiärerna, med en total omsättning på 20 miljarder dollar fram till och med måndagen.

Annons: