Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Disney plus fördröjs – till Sverige först till sommaren

Foto: PRO SHOTS PHOTO AGENCY / PRO SHOTS/SIPA USA SIPA USA
Karaktären Baby Yoda har blivit populär sedan serien ”The Mandalorian” hade premiär på Disney Plus.Foto: LUCASFILM LTD. ALL RIGHTS RESERV / STELLA PICTURES/PACIFICCOASTNEWS/AVALON.RED B4

Disneys strömningstjänst dröjer längre än planerat.

Först till sommaren kommer Netflix-utmanaren till den svenska marknaden, meddelar Disney i dag. 

12 november i fjol lanserades Disney Plus i USA, Kanada och Nederländerna.

Från början hette det att strömningstjänsten för filmer och tv skulle bli tillgänglig i de flesta av västeuropeiska länderna i mars.

Senare meddelades att det rörde sig om Storbritannien, Irland, Tyskland, Frankrike, Italien och Spanien – Sverige nämndes inte, men många har utgått från att tjänsten skulle nå hit ungefär samtidigt.

Nu meddelar mediejätten att Disney plus skjuts ut först till sommaren i de nordiska länderna samt Belgien och Portugal.

I en allt hårdare konkurrens på strömningsmarknaden hoppas Disney vinna fördelar genom att prismässigt lägga sig under Netflix och HBO.

Enligt uppgifter hos Disney i dag ska man kunna välja mellan att betala cirka 65 kronor månadsvis eller runt 650 kronor för helår.

Nyligen höjde Netflix priset till 159 kronor i månaden.

Innehållsmässigt är det material från Disney, Pixar, Marvel, Star Wars och National Geographic som kommer att dominera utbudet.

Dessutom äger man numera 20th Century Studios (tidigare 20th Century Fox) efter den uppmärksammade 655-miljardersaffären i fjol.

I slutet av november hade Disney plus 24 miljoner abonnenter i USA. Före årets slut väntas man nå 50 miljoner användare.

Annons: