Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Det kan vi förvänta oss av nya Apple Iphone 7

Apples inbjudan – vi ses den 7 september.
De flesta verkar ense om att det bara blir små designskillnader i Iphone 7 jämfört med Iphone 6S.
Foto: Sean Gallup/GETTY

NEW YORK. Här är nyheterna i Iphone 7.

I alla fall om man får tro spekulationerna som just nu cirkulerar i medier över hela världen.

Apples årliga september-event – som i år hålls den 7 september – har blivit företagets största tillställning, i synnerhet jämna år som detta.

Det är nämligen då datorjätten gjort som vana att presentera större uppdateringar av Iphone.

Men det är uppförsbacke för Apple som under den första halvan av 2016 haft problem att hålla samma lönsamhet som tidigare år.

Förväntningarna och haussen inför just det här eventet är därför extra stort.

Det här är vad det pratas om.


Mycket talar för att Iphone 7 kommer i samma storlek som föregångaren.

Storlek: Som tidigare Iphone-modeller

De allra senaste ryktena gör gällande att Apple kommer att hålla sig till samma storlekar som finns ute i dag, det vill säga en Iphone 7 med 4,7 tum stor display i upplösningen 1334x750, samt en Iphone 7 Plus med 5,5 tum stor display i full hd, 1920x1080. Stämmer detta är det en besvikelse eftersom konkurrenter som Samsung redan övergett LCD-tekniken gått upp till så kallad Amoled och Quad hd, 2560x1440.


LÄS MER: Nya ryktena om Iphone 7 och Iphone 7 Plus

Utseende: Lik Iphone 6S

De flesta verkar ense om att det bara blir små designskillnader i Iphone 7 jämfört med Iphone 6S. Den runda formen består, men några av antennlinjerna som syns på telefonens baksida försvinner och ger den ett mer stilrent intryck. Det pratas även om flera färgalternativ, bland annat en svart högblank och en svart matt modell.


LÄS OCKSÅ: Ny rapport avslöjar "allt" om nya Iphone 7

Kamera: Iphone 7 Plus får två kameror

Enligt läckta bilder (som kan vara fejkade) kommer Iphone 7 Plus – den större av de två modellerna – att ha två kameror intill varandra. En för färg (RGB) och en för svartvitt (monokrom). Det här är något som Huawei redan introducerat i sina telefoner och hyllats för. Den mindre modellen av Iphone 7 förväntas också få en ny kamera, dock med en traditionell sensor för både färg och svart.


Mycket talar för att hörlurar framöver ska kopplas in i lightning-uttaget.
Foto: Shutterstock

Hörlurar: Kan sakna traditionellt hörlursuttag

Det har pratats väldigt mycket och länge om att Iphone 7 kommer att sakna traditionellt hörlursuttag (3,5 mm). I stället ska hörlurarna stoppas i samma uttag som laddaren, alternativt användas trådlöst med Bluetooth. Apples köp av hörlurstillverkaren Beats kan för första gången bli riktigt tydligt här.

Prestanda

Iphone 7 sägs komma med Apples så kallade A10-processor, vilket är i linje med vad man kan förvänta sig. Det sägs också att Apple tänker överge 16 GB som lagringsalternativ och låta 32 gigabyte vara den nya minsta modellen. Apple tänker också följa konkurrenterna och göra sin telefon vattentät, enligt ryktena.


LÄS OCKSÅ: Apples skattesmäll: 13 miljarder euro

Falska rykten för nästa Apple event

Det verkar allt mindre troligt att Apple kommer att ta bort den fysiska hem-knappen. Inte heller verkar designen få den totala omkörning som vissa spekulerat och räkna inte med att displayen bli större och rundad i kanterna, likt Samsungs Edge-telefoner. Det pratas redan om vad Apple kan komma att spara i form av teknologiska framsteg till 2017, då Iphone fyller tio år.


Apple-chefen Tim Cook är van – han har varit vd i fem år.
Foto: Tony Avelar/AP/TT

Kan vänta nyheter om Apple Watch

Förväntningarna är att Apple också kommer att presentera nyheter till sin smarta klocka, Apple Watch. Enligt spekulationerna kommer en möjlig ny version att se likadan ut som den första upplagan, men ändå rymma nyheter som egen uppkoppling och egen gps (vilket den tidigare behövt en Iphone till).


LÄS OCKSÅ Rykte: Apple Iphone 7 får en böjd skärm


Det råder väldigt delade meningar om Apple kommer att ta tillfället i akt att presentera nya bärbara datorer i sin Macbook Pro-linje. Det var länge sedan det skedde och det är något som efterfrågats av användarna.


LÄS MER: Apple Watch Series 3 – guide till Apples senaste smartklocka

Annons: