Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Det fick Isabella Löwengrip när hon sålde sitt livsverk

Pingis Hadenius och Isabella Löwengrip.
Foto: PRESSBILD
Löwengrip Beauty – skönhetsmärket var det viktigaste och största av hennes bolag.
Foto: Löwengrip Beauty / Löwengrip Beauty

För snart ett år sedan sålde entreprenören Isabella Löwengrip sitt livsverk, Löwengrip Beauty, till norska Dermanordic.

Nu avslöjar sajten Breakit.se köpesumman. 

Breakit har granskat handlingar från Bolagsverket där det framgår att Löwengrips ägarbolag Blonde Capital gjort en vinst på 12,7 miljoner senaste räkenskapsåret (fram till juni 2020).

Isabella Löwengrip bekräftar att pengarna kommer från försäljningen till Norge:

– Det är den första delen i transaktionen, säger hon till Breakit.

Enligt Löwengrip finns det prestationsbaserade tilläggssummor över tre år. Tidigare har summan 50 miljoner nämnts vid maximal utdelning.

Pengarna delas med Löwengrips tidigare affärspartner Pingis Hadenius.

”Jag blev fartblind”

Det var de vidlyftiga USA-planerna hösten 2019 som blev början till slutet på Isabella Löwengrips affärsimperium. Hennes bolag Löwengrip Invest gjorde en förlust på 7,8 miljoner kronor och i en intervju med Expressen har hon beskrivit 2019 som året då hon ”blev fartblind”.

Hennes beslut om USA, privatplan och semetserhus på Rivieran slog hårt mot bolagen. Från att året innan ha haft en omsättning på nära 17 miljoner så backade det till drygt fem miljoner. 

– Hade vi inte sålt Löwengrip Beauty och fått in pengar hade jag gått i konkurs, berättade Isabella Löwengrip för Expressen i november i fjol. 

Löwengrip Beauty såldes i februari 2020. Efter det har Löwengrip legat lågt.

– Målet är att vara hemma ett år till januari 2021. Men jag har svårt att ta det lugnt. Mycket av min tid upptas av boken som jag skriver tillsammans med en journalist, berättade hon i samma intervju.

Där är vi i dag. Till Breakit säger Löwengrip:

– Just nu tittar jag faktiskt på olika bolag där jag skulle kunna ta nästa steg och engagera mig igen. Det kommer förfrågningar hela tiden och det kan vara investeringar mer också styrelsearbete som blir aktuellt.

TV: Säljer livsverket till norskt bolag