Toyota presenterar sin "e-Pallete", ett självkörande elfordon. Foto: RICK WILKING / REUTERS X00301Toyota presenterar sin "e-Pallete", ett självkörande elfordon. Foto: RICK WILKING / REUTERS X00301
Toyota presenterar sin "e-Pallete", ett självkörande elfordon. Foto: RICK WILKING / REUTERS X00301
Översättare i fickformat. Foto: JAE C. HONG / AP TT NYHETSBYRÅNÖversättare i fickformat. Foto: JAE C. HONG / AP TT NYHETSBYRÅN
Översättare i fickformat. Foto: JAE C. HONG / AP TT NYHETSBYRÅN
Smart spegel. Foto: JAE C. HONG / AP TT NYHETSBYRÅNSmart spegel. Foto: JAE C. HONG / AP TT NYHETSBYRÅN
Smart spegel. Foto: JAE C. HONG / AP TT NYHETSBYRÅN
Internetuppkopplad smart spegel. Foto: JAE C. HONG / AP TT NYHETSBYRÅNInternetuppkopplad smart spegel. Foto: JAE C. HONG / AP TT NYHETSBYRÅN
Internetuppkopplad smart spegel. Foto: JAE C. HONG / AP TT NYHETSBYRÅN
Hemmarobot. Foto: JAE C. HONG / AP TT NYHETSBYRÅNHemmarobot. Foto: JAE C. HONG / AP TT NYHETSBYRÅN
Hemmarobot. Foto: JAE C. HONG / AP TT NYHETSBYRÅN
Robot som kompis. Foto: MANDEL NGAN / AFPRobot som kompis. Foto: MANDEL NGAN / AFP
Robot som kompis. Foto: MANDEL NGAN / AFP

De viktigaste nyheterna på världens största techmässa

Publicerad

Artificiell intelligens, röststyrda hem och självkörande bilar.

Nu slår världens största techmässa upp portarna i Las Vegas.

Över 4 000 utställare, mer än 170 000 besökare och nästan 7 500 journalister väntas till världens största techmässa, The Consumer Electronics Show, som på tisdagen börjar i Las Vegas. 

Röststyrda tvättmaskiner på techmässa i Las Vegas

Nysatsningar inom robotindustrin visas, som mobilstyrda robotdammsugare och röststyrda tvättmaskiner. Google, Amazon och Microsoft utvecklar röststyrda hemenheter som kommunicerar med andra smarta enheter i ett uppkopplat hem, rapporterar Bloomberg och Washington Post

Även snabbare internet med 5G-teknik presenteras.

Självkörande bilar

Självkörande bilar testas allt mer. Bland annat har Volkswagen bilar med snabbare beslutsfattande. Även andra biltillverkare, som Nissan, tar fram assistanssystem som ska känna av innan man vrider på ratten eller trycker på gaspedalen och sätta i gång rörelsen snabbare för kortare reaktionstid. 

Svenska trafiksäkerhetsföretaget Autoliv finns också på plats på mässan med en programvara som ska hjälpa den tänkande bilen att förklara sina beslut för passageraren.

Ny tv-teknik

Bland tv-tillverkarna visar exempelvis Samsung upp sin 146-tums-tv med 4k-upplösning.

LG kontrar med en 88-tums oled-tv med 8k-upplösning och en 65-tums variant med 4k-upplösning som ska kunna rullas ihop. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Annons:
Till Dina Pengars startsida

Mest läst i dag

Börsen i dag
Annons:
Annons:
Annons:
Räntekartan
Vinnare och förlorare
Valutakollen