Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Danska gamingbolaget har rusat 350 procent på börsen

Det danska gamingbolaget 5th Planet Games, noterat på Oslobörsen, steg med ytterligare 30 procent på måndagsförmiddagen.

Aktien har därmed klättrat 350 procent den senaste månaden.

Senaste nyheten från 5th Planet Games kom den 30 april då bolaget uppgav att mjuklanseringen av Match-3-spelet Adventures of Tintin utökats till den finländska mobilmarknaden. Detta efter ”en framgångsrik” mjuklansering i Filipinerna, Australien och Nya Zeeland. Den officiella lanseringen av Adventures of Tintin ska ske i juni i år.

I pipeline har 5th Planet Games även ett mobilspel baserat på tv-serien Vikings som väntas lanseras i augusti 2020.

Till bilden hör också det besked som kom den 24 april. Då uppgav 5th Planet Games att den konvertibellösning bolaget haft med den danska förvaltaren Formue Nord satts på paus och att bolaget utvärderar andra finansieringslösningar.

– Det betyder att Formue Nord inte kommer att konvertera eller sälja mer aktier. Det totala utestående beloppet till Formue Nord om 6.352.148 norska kronor övervägs att betalas kontant för att säkra en mer stabil och attraktiv finansieringsstruktur, skrev bolaget.