Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Cherrys tidigare vd frias – ”magkänslan” godkänns

Cherrys tidigare vd Anders Holmgren.

Bettingbolaget Cherrys tidigare vd Anders Holmgren frias för grovt insiderbrott.

Det rapporterar Dagens Industri efter en dom i Stockholms tingsrätt.

Enligt domen är det inte säkert att den information Anders Holmgren hade vid aktieköpet, kort före bolagets omvända vinstvarning, var kurspåverkande.

Åtalet avsåg ett köp om 200.000 aktier för nästan 12 miljoner kronor i slutet av mars 2018. Några veckor senare kom Cherry med en omvänd vinstvarning.

”Man får en bra magkänsla hur det går när man jobbar med någonting, momentum och hur det känns. Men man har ingen faktisk information förrän man sammanställt allt. Man har ju en känsla hur det går, allmänmässigt sett”, sade Anders Holmgren till Nyhetsbyrån Direkt i april 2018.

Tingsrätten hänvisar bland annat till en analytiker på Redeye, vars analyser Cherry betalade för. 

Analytikern har till tingsrätten lämnat in en skriftlig redogörelse där han gör gällande att informationen från styrelsemötet den 22 mars 2018 inte borde ha påverkat priset på aktien om den hade offentliggjorts, med motiveringen att Cherrys försäljning för januari och februari låg något under analytikerns prognos.

När den omvända vinstvarningen presenterades steg aktien med 12 procent.

Annons: