Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Brilliant Minds: Miljardären på plats med sin rekordbåt

Barack Obamas hyllning till Greta Thunberg
Barry Diller är gift med modedesignern Diane Von Furstenberg.Foto: PACIFICCOASTNEWS / STELLA PICTURES
Barry Dillers båt Eos i Gamla stan i Stockholm.

Inför den exklusiva och hemliga konferensen Brilliant Minds, har vad som påstås vara världens största privatägda segelbåt lagt till i Stockholm.

Enligt uppgifter är ägaren, miljardären Barry Diller, ombord på segelbåten som synts till såväl vid Skeppsbron i Gamla stan som i Stockholms skärgård.

– De är väl här privat och semestrar. De kom i land i går i lite olika omgångar och vandrade runt, säger Jan Pfister, vd och grundare av Grinda wärdshus. 

Torsdag till och med lördag är det dags för den av hemligheter omgärdade konferensen Brilliant Minds, startad 2015 av Spotifygrundaren Daniel Ek och Aviciis tidigare manager Ash Pournouri.

Till Grand Hôtel i Stockholm, där Brilliant Minds äger rum, väntas förutom USA:s tidigare president Barack Obama tunga namn inom näringslivet.

Bland annat kommer Cristina Stenbeck, Snapchat-grundaren Evan Spiegel, Volvodirektören Bodil Eriksson och Buzzfeed-grundaren Jonah Peretti.

En annan på gästlistan är Barry Diller, 77, en av USA:s mäktigaste mediemän som grundare till Fox Broadcasting Company och USA broadcasting. 

”Eos” fotograferad strax efter midnatt, natten till lördag, vid Rödkobbsfjärden utanför Sandhamn.Foto: PER KROHN

Förmögenhet på 40 miljarder

Diller är gift med modedesignern Diane von Fürstenberg, och när Forbes rankade USA:s rikaste par hamnade makarna på plats tre. De uppges ha en nettoförmögenhet på motsvarande 40 miljarder kronor.

De har flera gånger öppnat plånboken för att stötta olika projekt. De donerade bland annat 200 miljoner kronor för att se till att High Line, en nedlagd järnväg på västra Manhattan, kunde färdigställas och bli till en allmän park för såväl turister som New York-bor.

Barry Diller och modedesignern Diane von Fürstenberg på High Line i New York, som Diller bidrog till att färdigställa.Foto: Paul Zimmerman/REX

Båten ska vara värd en halv miljard

Redan nu, några dagar innan konferensen startar, har Barry Dillers båt ”Eos” synts till i Stockholm. Yachten är en av de största privatägda segelbåtarna i världen med sina 92,92 meter. Många menar att båten faktiskt är den längsta i segelbåten i världen, om man räknar in bogspröt. 

Båten har tre master, där den högsta ska vara omkring 60 meter hög och den är seglar under Caymanöarnas flagga.

Skönheten byggdes 2006 i Tyskland och det ska ha tagit tre år att färdigställa henne. Det påstås finnas åtta hytter och plats för 16 gäster. Dessutom finns plats för 21 besättningsmän i ytterligare tio hytter. 

Väldigt lite är dock känt om hur båten ser ut inombords, men på övre däck finns en jacuzzi och enligt rykten ska båten var väldigt lyxigt inredd. Eos uppges vara värd en dryg halv miljard i kronor.

 

”Tror att ägarna är ombord”

I slutet av förra veckan syntes båten vid Skeppsbron, men nu ligger den ankrad utanför Grinda i Stockholms skärgård.

– Den kom i går eftermiddag och den ligger fortfarande kvar. De är väl här privat och semestrar. De kom i land i går i lite olika omgångar och vandrade runt. Jag tror att ägarna är ombord, enligt rykten från Sandhamn där de var innan de kom hit, säger Jan Pfister, vd och grundare av Grinda wärdshus. 

Enligt honom har båten väckt mycket uppmärksamhet och många småbåtar har cirkulerat runt och fotograferat den.

– Det är häftigt. Båten är fantastisk, den är unik i sitt slag. Det är verkligen en speciell båt som jag inte tror att vi kommer se här så ofta. De här båtarna brukar vara i Medelhavet, så det är jättekul att den tar sig hit upp, säger Jan Pfister.

Barry Diller med Hillary Clinton och Oprah Winfrey.Foto: Evan Agostini/AP/TT

Diller om Trump: ”Det är ondska”

Barry Diller har gjort sig känd som en stark kritiker till presidenten Donald Trump, och har inte tvekat att kritisera Trump i medier.

Inför presidentvalet kallade han Donald Trump för elak, skriver Business insider. 

– Den som attackerar människor på det sätter som han gör. Om jag är oenig med dig eller jag tror att du inte gillar, jag har inte rätt att trycka på din sårbarhet, det är bara fullständigt orättvist. Jag har inte den rätten. Han (Trump) har det i sig naturligt. Jag kallar det ondska. Det är ondska, sa Diller.

I januari förklarade han att Donald Trump borde lämna sin post. 

Barry Diller är nära vän med Hillary Clinton, och har många gånger fångats på bild med henne. Paret Diller/von Fürstenberg har många kända vänner. Enligt W Magazine har både Bradley Cooper, Irina Shayk, Harry Styles och Oprah Winfrey varit gäster på Eos. 

Så ser prognosen ut för kommande dagarna.

Barry Diller

Ålder: 77 år.

Familj: Frun Diane von Fürstenberg, de gifte sig 2001. Styvbarnen prins Alexander von Fürstenberg och prinsessan Tatiana Von Fürstenberg.

Bor: I Beverly Hills, Los Angeles. Paret äger också fastigheter på Manhattan, i Connecticut och i Paris.

Gör: Har grundat Fox Broadcasting Company och USA Broadcasting, och är en av de största mediemogulerna i USA. 

Annons: