Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Bang & Olufsens aktie störtdyker på börsen

Danska elektroniktillverkaren Bang & Olufsen vinstvarnar för andra gången i år.

På tisdagen rasade aktien med 20 procent för det hårt prövade bolaget.

Den danska elektroniktillverkaren Bang & Olufsen sänkte på måndagskvällen åter sin helårsprognos för räkenskapsåret 2018/19, baserat på preliminära siffror för räkenskapsårets fjärde kvartal som avslutades den 31 maj.

Bolaget vinstvarnade även i mars månad för det tredje kvartalet, då även helårsprognosen reviderades.

Bang & Olufsen räknar nu med att intäkterna för räkenskapsåret 2018/19 kommer att vara 13–14 procent lägre i jämförelse med föregående år. Tidigare guidning indikerade en minskning på omkring 10 procent.

När bolaget vinstvarnade i mars månad sänktes intäktsprognosen från bedömningen om att intäkterna skulle ligga på samma nivåer som föregående år. Rörelsemarginalen spås bli 2–3 procent, vilken kan jämföras med 4–5 procent som bolaget tidigare hade uppgivit. Det var i sin tur en revidering från 7–9 procent. Bolaget spår samtidigt ett negativt kassaflöde på 275–300 miljoner danska kronor, tidigare prognos var ett negativt kassaflöde 200–250 miljoner. 

Intäkterna i det fjärde kvartalet var primärt påverkade av lägre än förväntad försäljning i Europa, skriver bolaget.

– Vi förväntar oss att återgå till lönsam tillväxt under räkenskapsåret 2019/2020, och vi kommer i samband med publiceringen av årsberättelsen den 11 juli att ge mer detaljerade finansiella mål för bolaget, säger vd Henrik Clausen.

Annons: