Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Årets nostalgitripp: Snart är Nokia 3310 tillbaka

Snart kanske du kan spela Snake på en Nokia 3310 igen.
Foto: HULL DAILY MAIL / SWNS.COM
Telefonen har gjort sig känd för sitt batteri.
Foto: ARI ASP

Nu har Nokia släppt nyheten som kan få alla telefonnostalgiker att jubla.

Inom kort går det att köpa företagets mest älskade telefon: Nokia 3310, skriver The Independent. 

Telefonen har gjort sig känd för sin tålighet – och ett batteri som slår dagens telefoner på fingrarna.

Den nygamla mobilen ska enligt en läcka släppas senare i februari på mässan Mobile World Congress, skriver brittiska The Independent. Tanken är att den nylanserade verisonen i mångt och mycket ska påminna om originalmobiltelefonen. 

Priset ska enligt läckan ligga på 59 euro, vilket motsvarar drygt 560 svenska kronor. Den kommer alltså att vara betydligt billigare än dagens smarta telefoner.

Den klassiska mobiltelefonen lanserades första gången år 2000. Mobilen har gjort sig känd för sitt långlivade batteri och tåliga yta – där dagens smarttelefoner ligger i bakvattnet.

Har gått att köpa i andra hand

Telefonen togs ur produktion, men den har fortfarande gått att köpa i andra hand. I annonserna försöker man sälja in den genom att berätta om telefonens flashiga funktioner: Miniräknare, klocka, påminnelser och fyra spel.

Nokia har länge kämpat för att ta sig in på dagens mobilmarknad. Men till slut såldes bolaget vidare till tech-jätten Microsoft. Förra året blev det också klart att Microsoft sålde vidare rättigheterna för de enkla mobilerna till ett finskt bolag. Nokia sålde också sin varumärkesrätt till ett annat finskt bolag – HMD.

Sedan dess har de riktat in sig på att göra nyproduktioner av sina klassiker. De har tidigare nysläppt sin Nokia 215. Det är en internettelefon med ett batteri som ska räcka hela 29 dagar. Priset är 29 euro, eller 275 svenska kronor.

I samband med mässan i slutet av februari kommer man också att presentera andra nya mobiler. Nokia 3, 5, och 6 är mer åt smarttelefon-hållet, men tanken är att de ska ligga på en liknande prisnivå som de mer enkla telefonerna, skriver The Independent.

Annons: