Snart kanske du kan spela Snake på en Nokia 3310 igen. Foto: HULL DAILY MAIL / SWNS.COMSnart kanske du kan spela Snake på en Nokia 3310 igen. Foto: HULL DAILY MAIL / SWNS.COM
Snart kanske du kan spela Snake på en Nokia 3310 igen. Foto: HULL DAILY MAIL / SWNS.COM
Telefonen har gjort sig känd för sitt batteri. Foto: ARI ASPTelefonen har gjort sig känd för sitt batteri. Foto: ARI ASP
Telefonen har gjort sig känd för sitt batteri. Foto: ARI ASP

Årets nostalgitripp: Snart är Nokia 3310 tillbaka

Publicerad

Nu har Nokia släppt nyheten som kan få alla telefonnostalgiker att jubla.

Inom kort går det att köpa företagets mest älskade telefon: Nokia 3310, skriver The Independent. 

Telefonen har gjort sig känd för sin tålighet – och ett batteri som slår dagens telefoner på fingrarna.

Den nygamla mobilen ska enligt en läcka släppas senare i februari på mässan Mobile World Congress, skriver brittiska The Independent. Tanken är att den nylanserade verisonen i mångt och mycket ska påminna om originalmobiltelefonen. 

Priset ska enligt läckan ligga på 59 euro, vilket motsvarar drygt 560 svenska kronor. Den kommer alltså att vara betydligt billigare än dagens smarta telefoner.

Den klassiska mobiltelefonen lanserades första gången år 2000. Mobilen har gjort sig känd för sitt långlivade batteri och tåliga yta – där dagens smarttelefoner ligger i bakvattnet.

Har gått att köpa i andra hand

Telefonen togs ur produktion, men den har fortfarande gått att köpa i andra hand. I annonserna försöker man sälja in den genom att berätta om telefonens flashiga funktioner: Miniräknare, klocka, påminnelser och fyra spel.

Nokia har länge kämpat för att ta sig in på dagens mobilmarknad. Men till slut såldes bolaget vidare till tech-jätten Microsoft. Förra året blev det också klart att Microsoft sålde vidare rättigheterna för de enkla mobilerna till ett finskt bolag. Nokia sålde också sin varumärkesrätt till ett annat finskt bolag – HMD.

Sedan dess har de riktat in sig på att göra nyproduktioner av sina klassiker. De har tidigare nysläppt sin Nokia 215. Det är en internettelefon med ett batteri som ska räcka hela 29 dagar. Priset är 29 euro, eller 275 svenska kronor.

I samband med mässan i slutet av februari kommer man också att presentera andra nya mobiler. Nokia 3, 5, och 6 är mer åt smarttelefon-hållet, men tanken är att de ska ligga på en liknande prisnivå som de mer enkla telefonerna, skriver The Independent.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Annons:
Till Dina Pengars startsida

Mest läst i dag

Börsen i dag
Annons:
Annons:
Annons:
Räntekartan
Vinnare och förlorare
Valutakollen