Aplle visade upp sina nya produkter. Foto: MARCIO JOSE SANCHEZ / AP TT NYHETSBYRÅNAplle visade upp sina nya produkter. Foto: MARCIO JOSE SANCHEZ / AP TT NYHETSBYRÅN
Aplle visade upp sina nya produkter. Foto: MARCIO JOSE SANCHEZ / AP TT NYHETSBYRÅN
Iphone 8 plus. Foto: MARCIO JOSE SANCHEZ / AP TT NYHETSBYRÅNIphone 8 plus. Foto: MARCIO JOSE SANCHEZ / AP TT NYHETSBYRÅN
Iphone 8 plus. Foto: MARCIO JOSE SANCHEZ / AP TT NYHETSBYRÅN

Apples aktie stängde nedåt efter släppet

Publicerad

Först gick den upp – och sedan gick den ner.

Apples aktie åkte rejäl berg och dalbana under tisdagskvällens presentation av bland annat Iphone X.

Vid New York börsens stängning, 22.00 svensk tid, hade Dow Jones industriindex klättrat 0,3 procent till 22 119. 

Det bredare S&P 500 steg 0,3 procent till 2 496.

Det mer tekniktunga Nasdaqs kompositindex noterades också upp 0,3 procent till 6 454.

Kvällens stora huvudnummer på börsen i New York var naturligtvis Apples lansering i kaliforniska Cupertino. 

Bolaget presenterade bland annat tre nya Iphone-telefoner vid evenemanget – tio år efter att den första Iphone lanserades.

Efter att ha stigit tidigare under kvällen när Apple bland annat presenterade Apple Watch föll aktien tillbaka mot slutet av handeln. 

Den stängde ned 0,4 procent till 160:82 dollar.

 

LÄS MER: Första testet – så bra är Apple Iphone 8 och Iphone X 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Annons:
Till Dina Pengars startsida

Mest läst i dag

Börsen i dag
Annons:
Annons:
Annons:
Räntekartan
Vinnare och förlorare
Valutakollen