Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Apple släpper tre nya Iphone-modeller i höst

Det amerikanska teknikföretaget Apple kommer i höst att presentera tre nya Iphone 11-modeller, inklusive ett nytt A13-chip.

Det rapporterar 9to5mac på sin hemsida på tisdagen. 

Webbtidningen noterar att det liknar fjolårets introduktion av just tre Iphone-modeller, vilka benämndes XS, XS Max och XR.

Enligt källorna kommer alla de tre nya Iphone 11-modellerna att ha kvar så kallad lightning-port för laddning, i motsats till viss spekulation om att Apple skulle byta till USB-C i likhet med förändringen för Ipad Pro i fjol.

Årets nya Iphone-modeller kommer att ha en ny typ av motor när det gäller tryck på skärmen. Telefonmodellerna kommer inte att ha 3D Touch på samma sätt som i dag, men det är oklart exakt vilka egenskaper som den nya motorn kommer att ha, skriver 9to5mac.

Vidare talas det om en ny vidvinkelfunktion för telefonens kamera benämnd ”Smart Frame”.

De nya Iphone-modellerna väntas presenteras vid ett event i september, enligt webbtidningen.

Apple gör miljardavtal med Intel

Teknikföretaget Apple befinner sig i långt gångna samtal om att förvärva amerikanska Intels chipverksamhet kring smartphone-modem. Apple kan komma att betala över en miljard dollar för Intels patent och personal på området.

Det skriver tidningen The Wall Street Journal med hänvisning till personer med insyn i frågan.

Affären skulle ge en snabbstart till Apples försök att ta kontroll över utvecklingen av avgörande komponenter i Apples produkter.

Ett avslut kan komma att nås under den kommande veckan, enligt tidningen som beskriver affären som strategiskt och finansiellt viktig, även om köpeskillingen i sig är felräkningspengar för de båda storföretagen.

Genom transaktionen skulle Apple få tillgång till Intels arbete när det gäller utvecklingen av modemchip för nästa generations trådlösa 5G-teknologi.

Den berörda verksamheten har hittills inte varit lönsam för Intel. Apple och Intel har även tidigare fört samtal i frågan, men samtalen uppges då ha brutit samman sedan Apple tecknat modemavtal med Intel-konkurrenten Qualcomm.

Annons: