Apple löser skärmfel – men det är inte gratis

Den fladdrande gråa rutan längst upp på skärmen kallas på techsajter för "Touch disease".
Foto: iFixit
Apple kommer att ta kontakt med kunder som redan har betalat för att laga felen för att erbjuda ersättning, det gäller även underleverantörer.
Foto: Shutterstock

Tillhör du skaran som gnisslat tänder över problemen med din touchscreen på Iphone 6 Plus? Då blir du nog glad över att höra att Apple bestämt sig för att ta tag i problemet – men det är inte gratis.

Efter att användare hört av sig med klagomål om problem med skärmen på Iphone 6 Plus har Apple nu gått ut med ett meddelande om att man kommer att reparera de berörda – eller snarare oberörda – telefonerna för 149 dollar, motsvarande runt 1 300 kronor.

Digit kallar problemet för "Touch disease" och uppger att vissa telefoner fått en fladdrande grå ruta längst upp på skärmen, medan skärmen själv inte svarar på kommando. Sajten hänvisar till en report av iFixit som hävdat att Apple vetat om att det funnits problem med hårdvaran i Iphone 6 samt Plusvarianten.


LÄS ÄVEN: Studien: Iphone är sämst för röstsamtal


Enligt iFixit finns det inga garantier för att problemet upphör när skärmen byts, och skribenten hänvisar till att problemen sitter i telefonernas chip.

Apple menar att Iphone tappats i backen

Apple skriver själva på sin hemsida att man förstått att några enheter av Iphone 6 plus kan ha problem med störningar i skärmarna eller problem med touchfunktionen – "efter att ha blivit tappade flertalet gånger på en hård yta och sedan utsatts för ytterligare påfrestningar".

Iphoneägare som sitter med fungerande telefoner som har de nämnda problemen, utan att ha en trasig eller sprucken skärm, erbjuds en reparation för 149 dollar.


LÄS ÄVEN: Getingbetyg: Så bra är Apples nya Iphone 7 


Apple kommer att ta kontakt med kunder som redan har betalat för att laga felen för att erbjuda ersättning, det gäller även underleverantörer. De som inte kontaktas men tror att deras reparation berodde på de här felen uppmanas att kontakta Apple.

Man skriver även att servicepriserna kan variera beroende på var de erbjuds.