Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Apple-grundaren stämmer Youtube

Steve Wozniak stämmer Youtube för att ha underlåtit ta bort bedragares videomaterial om honom.
Foto: PAUL MILLER / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Youtube har enligt stämningen låtit filmerna ligga kvar i flera månader.
Foto: AP TT NYHETSBYRÅN

Apple-grundaren Steve Wozniak stämmer Youtube, rapporterar Bloomberg. 

Anledningen är att videoplattformen låtit filmklipp med kryptobedrägerier ligga kvar i flera månader. 

Steve Wozniak, som grundade Apple ihop med Steve Jobs, har lämnat in en stämning till domstolen i San Mateo i Kalifornien. Tillsammans med 17 andra personer anklagar han videoplattformen Youtube för att ha underlåtit att ta bort material där hans namn utnyttjats för att lura folk på pengar i ett omfattande kryptobedrägeri. 

Steve Wozniak uppger i stämningen att han vid flera tillfällen uppmanat Youtube att ta bort materialet, vilket inte skett. Han jämför med Twitter. Mikrobloggen plockade snabbt bort ett antal bedrägerimeddelanden, när flera kända personer så som Kim Kardashian, Joe Biden och Barack Obama användes för ett bitcoinbedrägeri. 

Wozniak stämmer därför Google-bolaget Alphabet, som äger Youtube, och skriver att videoplattformen tjänat pengar på bedrägeriet – genom sin underlåtenhet att stoppa spridningen. 

Steve Wozniak kräver ihop med resterande personer bakom stämningen att Youtube tar bort filmerna och att de betalar ut ett skadestånd. 

Annons: