Iphonen fyller tio år i sommar. Foto: KIICHIRO SATOIphonen fyller tio år i sommar. Foto: KIICHIRO SATO
Iphonen fyller tio år i sommar. Foto: KIICHIRO SATO
Apple slog sitt två år gamla rekord i tisdags. Foto: NG HAN GUANApple slog sitt två år gamla rekord i tisdags. Foto: NG HAN GUAN
Apple slog sitt två år gamla rekord i tisdags. Foto: NG HAN GUAN

Apple gjorde sin bästa börsdag någonsin

Publicerad

På tisdagen slog Apple sitt eget börsrekord i USA.

Aktien nådde sitt högsta värde någonsin – och kostade över 1 200 kronor.

Nu väljer många bolag satsa på teknikjätten, skriver Reuters.

En av anledningarna till att man på Wall Street har börjat tro på Apple igen är att försäljningen av Iphone 6S som började för två år sedan har gått starkt.

– Vi håller på det, vi ser oss efter möjligheter att köpa, säger Jeff Carbone, grundare av finansbolaget Cornerstone Financial Partners till nyhetsbyrån Reuters.

Att tilltron för Apple har ökat blev tydligt under tisdagens börshandel i USA. En Apple-aktie kostade som högst 135,09 dollar, ungefär 1 203 svenska kronor. 

Det är den högsta nivån sedan den 28 april 2015. Då nådde aktien upp till 134,54 dollar.

Tisdagens slutpris låg på 135,02 dollar, en ökning med 1,3 procent. Det är den största slutprisökningen som Apple gjort, skriver Reuters.

Warren Buffet satsar stort på Apple

Bolaget Berkshire Hathaway – med finansmannen Warren Buffet i spetsen – ökade sin andel aktier i Apple redan under förra årets fjärde kvartal. De började kvartalet med 15,2 miljoner aktier men vid decembers slut hade de köpt hela 57,4 miljoner aktier.

Hur mycket Berkshire Hathaway lagt på köpet är än så länge oklart. Många tror nu att bolagspampens val att satsa på Apple kan få andra på Wall Street att följa efter, skriver Reuters.

Iphonen fyller tio år i sommar

Intresset för Apple hör också ihop med att deras mest välkända prdukt – Iphonen – fyller tio år i sommar. Apples smarta telefon var en av de allra första och de har behållit en ledande position inom branschen under det senaste decenniet.

Apple grundades av tech-legenden Steve Jobs, men han lämnade företaget år 2011 och avled senare under samma år. Sedan dess är det Tim Cook som innehaft rollen som vd. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Annons:
Till Dina Pengars startsida

Mest läst i dag

Börsen i dag
Annons:
Annons:
Annons:
Räntekartan
Vinnare och förlorare
Valutakollen