Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Apple gjorde sin bästa börsdag någonsin

Iphonen fyller tio år i sommar. Foto: KIICHIRO SATO
Apple slog sitt två år gamla rekord i tisdags. Foto: NG HAN GUAN

På tisdagen slog Apple sitt eget börsrekord i USA.

Aktien nådde sitt högsta värde någonsin – och kostade över 1 200 kronor.

Nu väljer många bolag satsa på teknikjätten, skriver Reuters.

En av anledningarna till att man på Wall Street har börjat tro på Apple igen är att försäljningen av Iphone 6S som började för två år sedan har gått starkt.

– Vi håller på det, vi ser oss efter möjligheter att köpa, säger Jeff Carbone, grundare av finansbolaget Cornerstone Financial Partners till nyhetsbyrån Reuters.

Att tilltron för Apple har ökat blev tydligt under tisdagens börshandel i USA. En Apple-aktie kostade som högst 135,09 dollar, ungefär 1 203 svenska kronor. 

Det är den högsta nivån sedan den 28 april 2015. Då nådde aktien upp till 134,54 dollar.

Tisdagens slutpris låg på 135,02 dollar, en ökning med 1,3 procent. Det är den största slutprisökningen som Apple gjort, skriver Reuters.

Warren Buffet satsar stort på Apple

Bolaget Berkshire Hathaway – med finansmannen Warren Buffet i spetsen – ökade sin andel aktier i Apple redan under förra årets fjärde kvartal. De började kvartalet med 15,2 miljoner aktier men vid decembers slut hade de köpt hela 57,4 miljoner aktier.

Hur mycket Berkshire Hathaway lagt på köpet är än så länge oklart. Många tror nu att bolagspampens val att satsa på Apple kan få andra på Wall Street att följa efter, skriver Reuters.

Iphonen fyller tio år i sommar

Intresset för Apple hör också ihop med att deras mest välkända prdukt – Iphonen – fyller tio år i sommar. Apples smarta telefon var en av de allra första och de har behållit en ledande position inom branschen under det senaste decenniet.

Apple grundades av tech-legenden Steve Jobs, men han lämnade företaget år 2011 och avled senare under samma år. Sedan dess är det Tim Cook som innehaft rollen som vd. 

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!