Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Apex Legends: Hemligheterna du måste veta i nya succéspelet

Spelet släpptes i måndags. En vecka senare spelar över tio miljoner nya gratisspelet Apex Legends.

Och redan nu avslöjas hemligheter och fusk som ger dig stora fördelar.

Så här funkar det och så här gör du.

Spelvärlden togs på sängen den 4 februari när Electronic Arts och Respawn Entertainments släppte skjutarspelet Apex Legends, ett svar på konkurrenterna Playerunknown's Battlegrounds och Fortnite, skriver M3

I ett blogginlägg tackar Vince Zampella för Respawn Entertainment alla spelare för att de hittat fram till spelet:

– Vi hoppades att nu skulle älska det lika mycket som vi, men vi kunte inte ens i vår vildaste fantasi förutse att så många skulle gilla spelet, skriver han.

Detta är genren Battle Royal

Spelet är ett så kallat Battle Royal-spel, som kommer från den japanska filmen med samma namn. Spelidén går ut på att samla ett stort antal spelare på en begränsad yta. Den siste som står upp eller överlever vinner. 

Det är för tidigt att säga om succén håller sig. Men Apex Legends lyckades få lika många spelare på tre dagar som det tog Fortnite tre veckor att få.

Spelet finns nu till pc, Xbox One och Playstation 4.

https://youtu.be/UMJb_mkqynU

Så spelar du Battle Royal

Spelet är gratis i grunden, men vill du ha extrautrustning, som Apex Legends Heirloom Sets, kan du behöva betala. Spelet är baserat på Titanfall-motorn. Du rör dig i en mängd olika miljöer, ibland med stora höjdskillnader.

Game Reactors recensent Kim Orremark beskriver spelet så här:
”Tänk dig att ”Overwatch” och ”Rainbow Six: Siege” fick en bebis. Den bebisen växte upp, tog examen och träffade ”Fortnite” på en fest hos ”PlayerUnknown's Battlegrounds”. Efter stadigt häng föddes en till bebis, den döptes till ”Apex Legends”. 

Du spelar i lag om tre personer och behöver samarbeta rejält för att lyckas. Skulle du dö i spelet kan en medspelare ta upp din banner och ta sig till en uppvakningsstation, och så är du tillbaka i matchen. Du behöver alltså inte vänta i 20 minuter på att komma tillbaka. De vapen du hittat är tyvärr borta.

Hemligheterna du måste känna till

Viktigast först. Det finns en massa lager med utrustning att hitta. Men det finns även gömda förråd med bättre saker. En av dessa ”loot boxes” är förklädda till robotar. Se klippet nedan:

https://youtu.be/MwZJy4R7Nak

 

Nessie är namnet på Loch Ness-odjuret. I Titanfall falls tolv Nessie-ägg. Enligt sajten psu.com har ett ägg hittats i Apex Legends, i King’s Canyon. Se nedan för ett klipp:

https://youtu.be/ONdpAegJ_x8

 

Leta också efter ”Apex Legends Heirloom”. Enligt uppgifter till psu.com har de åtråvärda föremålen en drop-rate på under 1 procent.  Kolla videon under hur du kan hitta dessa åtråvärda artefakter:

https://youtu.be/2vM3BuW_9mc
Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!